Δευτέρα 26 Οκτ 2020 12:16      

Συνάντηση της Βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα με Διευθύντριες Α'θμιας & Β'θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Συνάντηση  με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φλώρα Σορώτου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεταξία Τσιαργαλή πραγματοποίησε την Τετάρτη 10-9 η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) ΜπέττυΣκούφα.

 Η βουλεύτρια αφού ευχήθηκε στις νεοτοποθετηθείσες διευθύντριες κάθε επιτυχία στο έργο τους, συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την ετοιμότητα στη λειτουργία των σχολείων την εποχή του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, γιατην επάρκεια σε υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά) καθώς και για το εάν υπάρχει επαρκής αριθμός σχολικών καθαριστριών κι αν υπογράφηκαν οι συμβάσεις  εργασίας τους. Σημαντικός στόχος, τονίστηκε, πρέπει να είναι η ετοιμότητα των σχολείων, ώστε  καθαρά και με ασφάλεια να υποδεχθούνμαθητές και εκπαιδευτικούς. «Οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει οπωσδήποτε να παραταθούν ώστε να καλύπτουν όλη τη σχολική χρονιά», επισημάνθηκε.

Οι διευθύντριες εκπαίδευσης ανέφεραν πως οι σχολικές μονάδες του νομού βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και ότι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται,για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Πρόσθεσαν ακόμη πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν όλα τα απαιτούμεναμέτρα προστασίας Δημόσιας Υγείας, και ζήτησαν τη συνεργασία όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Αξίζει τέλος να τονιστεί, ότι μέχρι και τη στιγμή της συνάντησης, αναμένονταν ακόμη οι προστατευτικές μάσκες, οι οποίες βάσει δέσμευσης των αρμόδιων Υπουργείων θα καταφθάσουν στις σχολικές μονάδες της επικράτειας, ώστε να παρασχεθούν δωρεάν στα μέλη των σχολικών κοινοτήτων.

 

 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top