Πέμπτη 20 Φεβ 2020 9:39      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του ηθοποιού με τον Ανδρέα Μιχαήλ

Γιατί κρατιέται ακόμη ο λεγόμενος «παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος»; Γιατί εκείνα τα έργα που παίχτηκαν σε πολύ δύσκολες εποχές, όπως η ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» που γυρίστηκε στην εποχή τού εμφύλιου σπαραγμού (1947), έως και έργα που γυρίστηκαν μέχρι τα μέσα περίπου τής δεκαετίας τού ’70, προσελκύουν ακόμη το ενδιαφέρον τού κόσμου;
Πρόκειται για ερωτήματα, όχι δημοσιογραφικά, που τέθηκαν από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Γαλανό, καθώς και από άλλα πρόσωπα, προς έναν παλιό καλό ηθοποιό, τον Γιάννη Μαλούχο, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που έγινε στη Θεσσαλονίκη με τον παλιό του φίλο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ.
     
Η συνάντηση
     
Η συνάντηση έγινε στο αναψυκτήριο του θεάτρου «Σοφούλη», στην Καλαμαριά, λίγο πριν από την παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου», του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Πρόκειται για μια παράσταση την οποία, προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα, σκηνοθετεί ο Τάκης Χρυσικάκος και όπου πρωταγωνιστεί ο εξαίρετος ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος.
     Ο Γιάννης Μαλούχος ερχόμενος στο θέατρο, όταν συνάντησε τον Ανδρέα Μιχαήλ, τον αγκάλιασε και τον ασπάστηκε, ενώ χαιρέτισε και τους ηθοποιούς τού θεατρικού εργαστηρίου «ΑΥΛΑΙΑ» Κατερίνης Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Νίκη Κορομηλά και Αντώνη Ηλιάδη, όλοι τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη.
     Πρόκειται για τρεις ηθοποιούς με εξαιρετικό ήθος και αποδεδειγμένα πλούσιο ταλέντο, που πρωταγωνιστούν στο εξαιρετικό μιούζικαλ του Τάκη Γεωργέλλη «Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια», έργο που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή τού Ανδρέα Μιχαήλ και το οποίο με πολύ μεγάλη επιτυχία ανέβηκε αρχικά στην Κατερίνη και έκλεισε τον πρώτο κύκλο παραστάσεών του καταχειροκροτούμενο.
     
Η συζήτηση
     
Η παρέα ήταν ευχάριστη ενώ η κουβέντα, πολύ γρήγορα, πήγε στο παρελθόν, στις παλιές καλές στιγμές τού αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου.
Η κουβέντα όμως ήρθε και στο σήμερα, όταν ο Γιάννης Μαλούχος αντέδρασε έντονα σε παρέμβαση μιας κυρίας η οποία ανέφερε το όνομα ενός ξακουστού «ηθοποιού» που συγκεντρώνει πολύ κόσμο στις παραστάσεις του, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαλούχος, δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πράγματα και τις έννοιες των πραγμάτων: «Άλλο να είσαι ηθοποιός και άλλο να είσαι διασκεδαστής», είπε χαρακτηριστικά. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει με ένα ερώτημα, όχι δημοσιογραφικό, που έθεσε ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός για τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

Όπως είπε ο Γιάννης Μαλούχος, εκείνα τα έργα δεν είχανε αυτή την κουλτούρα, τη λεγόμενη κουλτούρα.  « Ο Κούνδουρος, ο Αγγελόπουλος είχαν βέβαια άλλο σινεμά… Δεν κάνανε λαϊκό σινεμά. Το λαϊκό σινεμά το έκανε ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος, ο Δαδήρας, ο Καραγιάννης, ο Λαζαρίδης, ο Κατσουρίδης κ.ά. Αυτοί κάνανε λαϊκό σινεμά. Δεν πάει να πει όμως ότι το λαϊκό σινεμά ήταν κακό σινεμά, αλλά ήταν σινεμά που πήγαινε στον κόσμο κάτω. Ο Κούνδουρος ήταν από τους σπουδαίους, βραβεύτηκε, αλλά έκανε άλλο σινεμά. Μόνο ένα έργο έκανε που είχε απήχηση στον κόσμο: Τον «Δράκο», με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο».

Η παράσταση


Οι δυο παλιοί καλλιτέχνες Γιάννης Μαλούχος και Ανδρέας Μιχαήλ, οι ηθοποιοί τού θεατρικού εργαστηρίου «ΑΥΛΑΙΑ» Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Νίκη Κορομηλά και Αντώνης Ηλιάδης, καθώς και ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός μπήκαν στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του θεάτρου «Σοφούλη» για να παρακολουθήσουν αυτό το υπέροχο έργο που περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανεβεί και στην Κατερίνη.

Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ Συνάντηση Συζήτηση Γιάννης Μαλούχος ελληνικός κινηματογράφος Θεάτρο ηθοποιοί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top