Παρασκευή 30 Οκτ 2020 6:57      

Συνάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ με τον δήμαρχο Κατερίνης

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Θέματα αγροτικής οικονομίας που αφορούν την περιοχή συζήτησε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. Όπως τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος με τον κ. Κουκοδήμο τους συνδέει στενή φιλία από την εποχή που επί σειρά ετών υπηρετήσαν μαζί στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Ο κ. Κουκοδήμος και αυτό το επισημαίνω με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο λειτουργεί καθημερινά ως ο εκπρόσωπος των αγροτών του Δήμου Κατερίνης για ό, τι ζήτημα τους απασχολεί. Ήταν ιδιαίτερα παραγωγική η συζήτησή μας και επικεντρώθηκε και στις αλλαγές που προκύπτουν στις αγροτικές καλλιέργειες υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής και της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν

«Μία από τις πρώτες προτεραιότητές μας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και προς την κατεύθυνση αυτή έθεσα στη διάρκεια της συνάντησης προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ χρόνια ζητήματα που χρήζουν επίλυσης, όπως π.χ. οι άμεσες καταγραφές και καταβολές των αποζημιώσεων στον αγροτικό κόσμο, προκειμένου να είναι σε θέση ο αγρότης να ανταποκρίνεται ανά πάσα στιγμή στις υποχρεώσεις του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος και προσωπικός μου φίλος Ανδρέας Λυκουρέντζος μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι δίπλα στους δοκιμαζόμενους αγρότες».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κερασοπαραγωγών Ράχης «Άγιος Λουκάς» Δημήτρης Ντούρος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γεώργιος Χαρισόπουλος, εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών, στελέχη του Δήμου Κατερίνης κ.α.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top