Δευτέρα 26 Οκτ 2020 6:29      

Συνάντηση του πρόεδρου του Επιμελητηρίου με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε η ομάδα οικογενειακού προγραμματισμού του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, για να τον ενημερώσουν για το πρόγραμμα «Αλκυόνη» του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου κα. Σέκερη Ζαφειρία, γενική γιατρός, συνοδευόμενη από τη μαία κα. Ελένη Ευθυμιάδου και την νοσηλεύτρια κα. Κωστού Χρυσούλα.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Αλκυόνη»

Έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα «Αλκυόνη» του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Σημεία φιλικά στον μητρικό θηλασμό».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών καταστημάτων και γενικά των επιχειρηματιών σχετικά με τη σπουδαιότητα του θηλασμού και κατ’ επέκταση την διευκόλυνση των θηλαζουσών μητέρων να ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα της παροχής μητρικού γάλακτος στα παιδιά τους μέσω της «φυσικής οδού» και εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία συμπληρώνουν μια αίτηση όπου αποδέχεται τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τοποθετείτε στην βιτρίνα του καταστήματος το αυτοκόλλητο του προγράμματος «Αλκυόνη» και προσφέρουν ένα κάθισμα σε διακριτικό χώρο στη θηλάζουσα μητέρα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προσπάθεια ενημέρωσης και επικοινωνίας ενός τόσο σοβαρού θέματος και ανέφερε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίξει την προσπάθεια ενημέρωσης και θα γνωστοποιήσει στα μέλη του το πρόγραμμα. 

Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται θα υπάρχουν στο Επιμελητήριο Πιερίας τα ειδικά σήματα που μπορούν να προμηθευτούν τα καταστήματα και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «Αλκυόνη».

Επίσης παραχώρησε ένα χώρο στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα και αυτοκόλλητα του προγράμματος.
Κλείνοντας ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου είπε: «Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο θέμα της διατροφής του παιδιού» υποστηρίζοντας ότι «οι καταστηματάρχες θα είναι φιλικοί και θα υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια». 

Επιμελητήριο Πιερίας Συνάντηση Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου Μητρικός Θηλασμός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top