Κυριακή 19 Μάιος 2019 11:28      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση υποψηφίων συμβούλων του Θανάση Λιακόπουλου με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Συνάντηση με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του Θανάση Λιακόπουλου, είχαν τα μέλη του συλλόγου Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας την προηγούμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Σε μια συζήτηση που διήρκησε αρκετές ώρες στα νέα του γραφεία, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ανέπτυξε τις επεξεργασμένες θέσεις του στην αντιπροσωπεία του συνδυασμού, απαρτιζόμενου από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους: Άρη ΠετρίδηΣοφία ΠιτσιάνηΝίκο Μαρινόπουλο,Γιώργο ΓκουνέλαΣοφία Μπαμπατζιάνη και Χρήστο Τασχουνίδη, καθώς και τον υποψήφιο τοπικό σύμβουλο Γαβριήλ Κωνσταντινίδη.

Συνοπτικά, οι εκπρόσωποι της Από-Δρασης παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στην αδήριτη ανάγκη δημιουργίας εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στα πλαίσια του Δήμου, όπως και τις απαιτούμενες προβλέψεις ασφαλείας που πρέπει να διέπουν το συγκεκριμένο έργο. Στη συνέχεια, τα μέλη της Από-Δρασης παρέδωσαν στους υποψηφίους συμβούλους υπόμνημα, στο οποίο αναλύονται διεξοδικά τόσο οι θέσεις όσο και οι προτάσεις των ποδηλατών, προκειμένου να το επεξεργαστούν και να το ενσωματώσουν στο πρόγραμμα έργων του συνδυασμού. Τέλος, ακολούθησε διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Εξερχόμενοι της συζήτησης, οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του Θανάση Γ. Λιακόπουλου προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Από-Δραση, ένας σύλλογος που μετράει ήδη 8 και πλέον χρόνια δραστηριότητας, ιδρύθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους δημότες να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος προάγει την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογική κουλτούρα και την κυκλοφοριακή παιδεία. Αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, ενώ μέσα από την δράση τους προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους βίωσης της καθημερινότητας στον αστικό ιστό.

Είναι πλέον καιρός να δημιουργήσουμε τις υποδομές που, αφενός θα δώσουν στους υπάρχοντες ποδηλάτες τον απαιτούμενο χώρο να κυκλοφορούν στα πλαίσια όλου του Δήμου με ασφάλεια και, αφετέρου, θα παρακινήσουν και άλλους συνδημότες μας να υιοθετήσουν αυτό τον τρόπο μετακίνησης. Ειδικότερα, όσον αφορά στην Κατερίνη, είναι μια πόλη που τόσο η έκταση, όσο και η αρχιτεκτονική της, προσφέρονται για την δημιουργία ενός έξυπνου και επαρκούς ποδηλατικού δικτύου, που θα καταστήσει την πόλη ασφαλέστερη και πιο πράσινη, με λιγότερο καυσαέριο και λιγότερο θόρυβο. Είμαστε βέβαιοι πως η Από-Δραση, έχοντας μέσω της δραστηριότητάς της συσσωρεύσει σημαντική γνώση στο θέμα των αστικών μετακινήσεων, θα είναι για εμάς ένας χρήσιμος κοινωνικός εταίρος και σύμβουλος στο σχεδιασμό ενός νέου, βιώσιμου κυκλοφοριακού συστήματος για τον Δήμο μας».

Γιατί «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
 

Φωτογραφίες από την συνάντηση

Θανάσης Λιακόπουλος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top