Τρίτη 9 Μαρ 2021 12:36      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με επιστολή τους τα μέλη του συνδικάτου επισιτισμού – τουρισμού ξενοδοχείων, για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Όπως τονίζουν, «τα εργατικά ατυχήματα, οι λιποθυμίες, οι επαγγελματικές ασθένειες, έχουν το τελευταίο διάστημα αυξηθεί κατακόρυφα».

Η Επιστολή 

«Η τουριστική κίνηση που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, αντιμετωπίζεται απο τους ξενοδόχους με πολυαπασχόληση και ωράρια μέχρι τελικής πτώσης.Οι μισθοί όχι μόνο δε φτάνουν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, αλλά επαρκούν μόνο για δέκα μέρες το μήνα.

Οι εποχικοί πληρωνόμαστε 5 μήνες το χρόνο για να ζούμε 12.Χιλιάδες είμαστε απλήρωτοι από πέρσι. Μας ασφαλίζουν για 4 ώρες και δουλεύουμε από 8 μέχρι 12.Μας κλέβουν το επίδομα ανεργίας και το δίνουν στα αφεντικά για να απασχολούν τζάμπα προσωπικό».

Οι απαιτήσεις

Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμία διάκριση παλιών-νέων Υποχρεωτικές Συλλογικές Συμβάσεις για κάθε ξενοδοχείο, για κάθε επισιτιστική επιχείρηση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά γραφεία, η ενοικιαζόμενη εργασία.Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων που έχουν αποχαρακτηριστεί.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2010. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδου του Τουρισμού – Επισιτισμού.Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς και τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν ή να βρούνε δουλειά.

Συνδικάτο Επισιτισμού Διαμαρτυρία Επιστολή Εργαζόμενοι Ξενοδοχεία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top