Σάββατο 4 Ιουλ 2020 17:33      

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης: «Ετοιμάζουμε δράσεις για την Μακεδονία»

Συζήτηση για την συμφωνία με τα Σκόπια και την χρήση του όρου Μακεδονία, έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος ζήτησε να επικαιροποιηθεί προγενέστερη απόφαση του 2018, πριν γίνει η συμφωνία στην οποία απόφαση έλεγε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, και ότι δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Στην ίδια απόφαση αναφερόταν επίσης ότι το Δ.Σ εμπιστεύεται την κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο τρόπο, σημείο το οποίο ζήτησε να αφαιρεθεί μετά και την έκβαση της συμφωνίας.

Οι τοποθετήσεις 

Στο θέμα που έθεσε ο δήμαρχος τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο κ. Νίκος Μακρίδης από τη «Νέα Εποχή» σημείωσε ότι «φυσικά και δεν εμπιστευόμαστε πλέον την κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα και οποιοδήποτε άλλο θέμα» και πρότεινε η πλατεία Δημοκρατίας να ονομαστεί πλατεία Μ. Αλεξάνδρου.

Η κα Αλεξάνδρα Νταρλαγιάνη από τον «Άλλο δρόμο» υπεραμύνθηκε της συμφωνίας επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα μακεδονικής ταυτότητας αλλά υπηκοότητας, και ότι δεν παραχωρείται η ιστορία της Μακεδονίας. 

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος από την «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για μια συμφωνία η οποία η οποία υπαγορεύτηκε από την Αμερική και τις μεγάλες δυνάμεις η οποία εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Άλλα θέματα 

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν επίσης η συνεργασία δήμου Κατερίνης και εμπορικού συλλόγου στο πλαίσιο προγράμματος καθώς και η διεξαγωγή «λευκής νύχτας» για τις 13 Ιουλίου με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων.

Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης Σκοπιανό Ονομασία Μακεδονία Συμφωνία Κινητοποιήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top