Σάββατο 24 Οκτ 2020 20:54      

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Συζήτηση για την Ολυμπιάδα Κορινού, την τουριστική προβολή

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ

Το θέμα της Ολυμπιάδας Κορινού, τα διαχρονικά προβλήματα της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων στην περιοχή των Αστικών και η επίλυσή τους, η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου με την οποία κρίθηκε μη κανονική δαπάνη του Δήμου - έτους 2017, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προ ημερησίας διάταξης ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, από το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συβουλίου.

Η Ολυμπιάδα Κορινού

Ο κ.  Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα έχει σήμερα  Τετάρτη στην Αθήνα  με τον Υφυπουργό  Χωροταξίας και  Αστικού  Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, ενώ σημείωσε ότι προηγήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο του, με όλα τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης της Ολυμπιάδας.

Τα πεζοδρόμια στα Αστικά

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην περιοχή των Αστικών και πιο συγκεκριμένα με τα τσιμεντένια εμπόδια που τοποθετήθηκαν για να οριοθετήσουν τις θέσεις στάθμευσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί, δεν είναι λειτουργικά. Πρότασή μας είναι να απομακρυνθούν και να επανεξεταστεί το θέμα της οριοθέτησης των θέσεων με άλλο υλικό. Το ίδιο ισχύει και για τα σιδερένια προστατευτικά στα δέντρα που τοποθετούνται στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές φθορές σε αυτοκίνητα». 

Αίτηση ανάκλησης  πράξης του ελεγκτικού συνεδρίου

Σε ό, τι αφορά την απόφαση  του Ελεγκτικού Συνέδριου, που έκρινε μη κανονική δαπάνη  έτους 2017, για την οποία όπως αναφέρει «δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σχετικά με την ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης» ο Δήμαρχος επισήμανε: «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανάλογη κρίση θα ακολουθήσει και για εντάλματα και δαπάνες ετών 2017-2018 ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ. […]Έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες νομικά και θα καταθέσουμε αίτηση ανάκλησης της πράξης. Το σώμα φαντάζομαι κατανοεί ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει το άνοιγμα των 10 εκ. ευρώ που θα προκύψει σε περίπτωση μη θετικής έκβασης της υπόθεσης».

Η αντιπολίτευση

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής και επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση»  Σάββας Χιονίδης επεσήμανε ότι υπάρχει μια θετική άποψη από το αρμόδιο υπουργείο σε ότι αφορά την Ολυμπιάδα, ενώ ο ίδιος έχει επισκεφτεί τέσσερις φορές τον υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για «χαζομάρα» ενός υπαλλήλου που δεν έγινε σκοπίμως, σε ότι αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου, που έκρινε μη κανονική δαπάνη  έτους 2017. Όπως είπε, δεν υπάρχει θέμα παρανομίας, είναι  ένα θέμα το οποίο είναι τυπικό και θα  ξεμπλοκάρει ώστε να  πληρωθεί ο κόσμος.

Ο κ. Λιακόπουλος τόνισε ότι ως συνδυασμός είχαν  ζητήσει να γίνει συνεδρίαση μόνο για την Ολυμπιάδα,  για τα οικονομικά και τους περιβαλλοντικούς όρους, καθώς επίσης και  μια γενική συνέλευση στον Κορινό έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες που ανησυχούν να έχουν μια σχετική ενημέρωση. «Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί λύση . Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να αποτελέσει μια ατμομηχανή  για τον δήμο  Κατερίνης και οφείλουμε  να προβούμε σε κάποιες ενέργειες» ανέφερε.

Σε ότι αφορά την απόφαση του ελεγκτικού χαρακτήρισε το ζήτημα  τυπικό και εάν ζητηθεί η συνδρομή τους θα βοηθήσουν στην επίλυση του.

Η ημερήσια διάταξη

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δήμου Κατερίνης για το έτος 2020, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Κατερίνης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Υπηρεσίας Δόμησης, Γιώργος Νταντάμης: «Η Επιτροπή θα υποβοηθήσει τον Τουρισμό 365 ημερών στον Δήμο Κατερίνης καθιστώντας τον τόπο μας τουριστικό προορισμό. Ζητούμενο συνεπώς της Τουριστικής Επιτροπής είναι μέσα από δράσεις συντονισμένες, μακρόπνοη τουριστική ανάπτυξη και συνέργειες με όλους όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον, να αναδείξουμε το όνομα Κατερίνη, τον Δήμο μας και τα πλεονεκτήματά του» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία με την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, αφού όπως επισημάνθηκε οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται για τα γεωγραφικά όρια μιας περιοχής.

Οι χρήσεις γης

Σε άλλο θέμα συζήτησης, ο κ. Νταντάμης μιλώντας για την «Αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Κατερίνης και εναρμόνιση με το ισχύον Γ.Π.Σ. Κατερίνης» ενημέρωσε το σώμα ότι «το εργαλείο των χρήσεων γης οδεύει στο τελικό στάδιο».

Η αναβάθμιση του πνευματικού κέντρου

Τέλος, αναφερόμενος στην έγκριση παραχώρησης χρήσης λοιπών χώρων του Συνεδριακού -Πνευματικού Κέντρου στον Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Οργανισμού Νίκος Τσιαμπέρας διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «απόρροια της έγκρισης αυτής είναι να σταλεί αίτημα δωρεάς στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου».

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top