Δευτέρα 21 Ιαν 2019 7:16      

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Αγροτικών Οργανώσεων στο Λιτόχωρο

Πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος), το περασμένο  Σάββατο στο Λιτόχωρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κ. Φόλιου Διονυσίου.

Παρόντες σύσσωμο το 21μελές Δ.Σ. του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. με τον Πρόεδρο, πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό και μέλη των συνεταιριστικών οργανώσεων του νομού μας που είναι μέλη του Συνδέσμου.

Ο Προέδρος της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ και Πρόεδρος του ΑΣ Καρίτσας κ. Φόλιος Διονύσιος, Ο Πρόεδρος ΑΣ Ράχης Πιερίας «Αγ. Λουκάς» κ. Ντούρος Δημήτριος, ο Πρόεδρος ΚΣ Κολινδρού ΝΕΟΚΟΠΑΚ κ. Ιωάννου Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος ΑΚΣ Πιερίας κ. Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ο  Αντιπρόεδρος ΑΣ Καρίτσας κ. Τοπάλης Γεώργιος και το μέλος Δ.Σ. κ. Κούρτης Κων/νος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΑΕ κ. Μανώσης Δημήτριος και το μέλος κ. Παπακώστας Αλέκος.

Τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο 

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας και τις συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως η ιδιαίτερα η υψηλή φορολόγηση των αγροτών αλλά και οι πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν, θέματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας, θέματα που άπτονται της λειτουργίας των οργανισμών του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα του ΕΛΓΑ καθώς επίσης και η απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. 

Επίσης για τις επερχόμενες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020 και για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, και όλα όσα έχουν ήδη τεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. 

Το συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έγινε ενόψει της εκδήλωσης του στην 27η AGROTICA με θέμα: «Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020 – Η ΝΕΑ ΚΑΠ»

Σύνδεσμος Αγροτικών Οργανώσεων Συνεδρίαση Λιτόχωρο Αγροτικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top