Τρίτη 21 Μάιος 2019 10:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας εκατοντάδων παιδιών από την Μητρόπολη

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα δωρεάν  φιλοξενίας παιδιών  και νέων από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί και φέτος η Ιερά μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα, με την υποστήριξη των δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους  και επαγγελματιών του νομού. Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Πολωνία, την Σερβία, τη Βοσνία,  την Παλαιστίνη ενώ αυτές τις μέρες και μέχρι το Σάββατο φιλοξενούνται παιδιά από την Ουκρανία. 

Ο  Μητροπολίτης 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από  περιοχές  που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως η Ουκρανία, η Παλαιστίνη και η Βοσνία, και έχουν βιώσει  την εγκατάλειψη, την φτώχια  ενώ δεν έχουν δει ποτέ όπως είπε χαρακτηριστικά θάλασσα και  φυσικά δεν έχουν κάνει ποτέ διακοπές στη ζωή τους .

Για κάθε ομάδα παιδιών που φιλοξενείται υπάρχει και διαφορετικό πρόγραμμα  «Μας συνδέουν δεσμοί πίστης» ανέφερε ο Μητροπολίτης και ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος και τους εθελοντές.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας 

Αυτές τις μέρες φιλοξενούνται  στις εγκαταστάσεις του εκκλησιαστικού  ξενώνα στον Σβορώνο, περίπου 50 παιδιά, που συνοδεύονται από τους ιερείς, πατέρα Αλέξανδρο Πανασένκο και πατέρα Αλέξιο Μαπλάσοφ,  από την ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας. Οι δύο ιερείς, μέσω του διερμηνέα, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη  Σέργιο  Ρούτκο φοιτητής ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την υποδοχή, αλλά και για την ευκαιρία που τους δόθηκε να περάσουν λίγες ημέρες ειρηνικές και ευτυχισμένες στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα παιδιά ταξίδεψαν πρώτη φορά στο εξωτερικό και γνώρισαν πολλές περιοχές της Πιερίας, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου,  μοναστήρια, και διάφορα αξιοθέατα του νομου, ενώ είδαν για πρώτη φορά θάλασσα.
Ωστόσο αυτό πού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και στα παιδιά αλλά και στους ιερείς ήταν η Θεία Λειτουργία της Κυριακής η οποία γίνεται με λαμπρότητα και κατάνυξη, αλλά κυρίως επειδή, όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης γίνεται στην πρωτότυπη γλώσσα,
  

 

Πρόγραμμα φιλοξενίας Παιδιά Ιερά Μητρόπολη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top