Πέμπτη 21 Ιαν 2021 10:42      

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης του οδοστρώματος στον Σβορώνο

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, πραγματοποιούνται οι εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος στον οικισμό του Σβορώνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ, την εργολαβική σύμβαση του οποίου, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τον περασμένο Αύγουστο.

Τις παρεμβάσεις, επιθεώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που μετέβη στο σημείο, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και τον Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά.

Βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εργασιών, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της  προσβασιμότητας στην περιοχή. Το έργο προϋπολογισμού μελέτης ,813.000,00  ευρώ   έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση του καταστρώματος της  Εθνικής οδού 13ης «Κατερίνης - Αγ. Δημητρίου-όρια Νομού».

Οι  εργασίες που προβλέπονται  για την υλοποίηση του έργου είναι: διανοίξεις και καθαρισμοί-μόρφωση τάφρων τριγωνικής διατομής ή ερείσματος σε μεγάλο τμήμα των οδών, με παράλληλη άρση καταπτώσεων σημειακά, κατασκευή τεχνικών  έργων στο πλαίσιο συντηρήσεων των υφιστάμενων τεχνικών των οδών (κιβωτοειδείς οχετοί, serazaneti, επεδενδυμένες τάφροι κ.α.) ή και κατασκευή νέων τεχνικών για επεμβάσεις αποκαταστάσεις τοπικών στενωμάτων των οδών με βάση της προκύπτουσες  ανάγκες και καθ΄υπόδειξη της Υπηρεσίας (κατασκευή νέων serazaneti για αντιστήριξη πρανών και επαναφορά της οδού, κατασκευή στερεών εγκιβωτισμού εκ΄ σκυροδέματος κατηγορίας C20/25, κ.α.),έργα αποκατάστασης φθαρμένων ασφαλτικών καταστρώματος  των οδών καθώς και εργασίες σήμανσης-ασφάλισης των οδών.

Οι εργασίες

Ειδικότερα, η 13η Ε.Ο. (Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου-όρια Νομού), η οποία έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και βαρέων οχημάτων, επιβάλλει την άμεση  αποκατάσταση όσο το δυνατό περισσότερων φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών, τη γενικότερη συντήρηση με τον καθαρισμό τάφρων ερεισμάτων και οχετών, την αποκατάσταση και τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης, την αποκατάσταση και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας οδού, την επισκευή και γενικότερα την παρέμβαση σε υφιστάμενους κιβωτοειδείς οχετούς για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων, κ.α. προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες  κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Παράλληλα, θα εκτελεσθούν εργασίες οδοστρωσίας στις θέσεις όπου απαιτηθεί εξυγίανση σε ικανό βάθος, καθώς και εργασίες ανακατασκευής στρώσεως βάσεως οδοστρωσίας της οδού σε θέσεις όπου θα καθορισθούν μετά την αποξήλωση του παλαιού ασφαλτικού  ενώ θα κατασκευασθεί στρώση βάσεως οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους,  όπου απαιτηθεί η συμπλήρωση υλικού βάσεως για την εφαρμογή των κατάλληλων υψομέτρων της ερυθράς της οδού. 

Τέλος, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης πληροφοριακών-ρυθμιστικών και πινακίδων ένδειξης επικίνδυνων θέσεων σε θέσεις  κατόπιν υποδείξεως της Υπηρεσίας. Με τις επεμβάσεις αυτές θα βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο.

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Σβορώνος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top