Πέμπτη 20 Φεβ 2020 0:36      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνταξιούχοι Πιερίας: "Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με πρωτοβουλία των  Σωματείων συνταξιούχων  ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης και άλλα σωματεία και επαγγελματικοί φορείς. Η κινητοποίηση έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Όπως αναφέρεται  στο ψήφισμα των συνταξιούχων «δε φταίει ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη ενώ είχε ήδη καταβάλει όλες τις εισφορές του, ούτε ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος ή του μείωσαν το μισθό αλλά ούτε και ο αυτοαπασχολούμενος που αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του και με τους υπέρογκους φόρους που του ζητούνται δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Και είναι χρέος της Ελληνικής Κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες της. Δεν φτάνουν όσα μας αφαίρεσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους συνεχόμενους αντιλαϊκούς νόμους τους, τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια των παιδιών μας, των εγγονών μας, των λαϊκών οικογενειών»’.

Τα αιτήματα 

Οι συνταξιούχοι ζητούν  να ψηφιστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για : Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στο Δημόσιο.

Οι πλειστηριασμοί 

Χθες αναμενόταν  να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες. Στόχος είναι έως τον Απρίλιο να έχουν πραγματοποιηθεί 3.000 πλειστηριασμοί αυτού του είδους. 

Συνταξιούχοι Διαμαρτυρία Εφορία Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top