Σάββατο 22 Φεβ 2020 17:42      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη για τη αντιπυρική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού  κ. Λαγδάρη Ευάγγελου, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας όπου συζητήθηκαν δύο  (2)  σημαντικά  θέματα:  ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων της  αντιπυρικής περιόδου  2018  και 

ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμούς , με κύρια την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπηρεσιών, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα φορέων για την αντιμετώπιση των εν λόγω κινδύνων για το έτος 2018.

Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Λαγδάρης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Με βάση την εμπειρία προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία των φορέων. Επίσης, βασική προϋπόθεση στο σχεδιασμό για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων, αποτελεί η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση.

Για την αντιπυρική περίοδο

Η  σημερινή συνεδρίαση αφορά τόσο την αποσαφήνιση των ρόλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης φαινόμενου πυρκαγιάς όσο και στις δράσεις πρόληψης με τον έγκαιρο  σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κολινδρού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς του Δήμου δίνεται στους τομείς του Καθαρισμού– συντήρησης- διάνοιξης δασικών  δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρησης & καθαρισμός υπαρχόντων υδατοδεξαμενών, συντήρησης- επέκτασης υδροστομίων, καθαρισμός και συντήρησης οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού), ιδιαίτερα των τμημάτων του οδικού δικτύου που περνά ή βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της βλάστησης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα άλση, πάρκα κλπ., θα υποβληθεί αίτημα για κλάδεμα από συνεργεία της ΔΕΗ των κλαδιών των δέντρων για να μην  έρχονται σε επαφή με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και γενικά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από την εκτέλεση  αγροτικών και γεωργικών εργασιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

Σεισμός, έργα, δράσεις και μέτρα πρόληψης

Στο πλαίσιο του συντονισμού και της επίβλεψης του έργου της πολιτικής προστασίας για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, κρίνεται απαραίτητο με ευθύνη των Δημάρχων να συγκαλούνται σε ετήσια βάση τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται.

Αντπυρική Περίοδος σχεδιασμός Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Κατερίνης Δράσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top