Δευτέρα 20 Μάιος 2019 15:31      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  συγκάλεσε χθες  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2016-2017, ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό και η ανακοίνωση του τριήμερου συνεδρίου με γενικό θέμα «Σεισμός – Πρόληψη και προετοιμασία αντιμετώπιση και αποκατάσταση», που θα διεξαχθεί στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η αντιπεριφέρειαρχης Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα και απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενη στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, στην ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας από πλημμυρικά φαινόμενα, έντονες χιονοπτώσεις και παγετούς.

Η σύσκεψη Πιερίας συνεχίστηκε με τοποθετήσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε.Πιερίας και εντεταλμένου και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Στέφανου Μπιτόπουλου , εκπροσώπων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Καλλικρατικών Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, του Λιμενικού Σώματος, της ΧΧIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, του Γ.Νοσοκομείου Κατερίνης και του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, της ΟΣΕ Α.Ε., της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, της Αυτοκινητόδρομος «ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»,  Εθελοντικών Ομάδων και των Διευθύνσεων της Π.Ε.Πιερίας.
Οι παριστάμενοι υπογράμμισαν τα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συχνών,  λόγω της κλιματικής αλλαγής, έντονων καιρικών φαινομένων.

Για το θέμα των χιονοπτώσεων / παγετού συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός της έγκαιρης προμήθειας αντιπαγετικού άλατος από τους Δήμους, αφού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει επαρκείς αποθηκευμένες ποσότητες που θα χρησιμοποιήσει -εφόσον χρειαστεί- στο οδικό δίκτυο, όπου έχει την αρμοδιότητα αποχιονισμού.
Συνέδριο για τους σεισμούς πρόληψη  και αντιμετώπιση

Αναφορικά με το τριήμερο συνέδριο με γενικό θέμα «Σεισμός- πρόληψη και προετοιμασία- αντιμετωπίση και αποκατάσταση» που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας – Τμήμα Πολιτικής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Όλες οι ένστολες υπηρεσίες της Πιερίας θα έχουν καθοριστικά διακριτό ρόλο στο συνέδριο, ενώ οι πιστοποιημένες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εθελοντικές ομάδες, θα είναι οι πρωταγωνιστές των ασκήσεων, που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου.

Ειδικότερα, για το θέμα της επικαιροποίησης των χώρων καταφυγής και καταυλισμού του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού, στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι άμεσα και μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή όλων των στοιχείων από τους Δήμους, τότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος της καταλληλότητας των υποδομών των χώρων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Αντιπεριφέρεια Πιερίας Σύσκεψη Σοφία Μαυρίδου Πολιτική προστασία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top