Πέμπτη 27 Φεβ 2020 6:34      

Σύσκεψη των δημάρχων Κ. Μακεδονίας με την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών

ΠΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου θεωρεί η Κυβέρνηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τους Δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών

Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και πράξεων, γνωστοποιώντας ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις εργασίας με τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών

O Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι η Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι δυο ισχυρές προτεραιότητες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. "Αυτός είναι ο λόγος που και εγώ βρίσκομαι τόσο συχνά στη Θεσσαλονίκη και θα βρίσκομαι όσο μπορώ πιο συχνά και σε κάθε Νομό της Μακεδονίας. Η Αυτοδιοίκηση, στη δική μας αντίληψη, οφείλει να είναι ένας πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, πόσο μάλλον σε αυτό εδώ το μέρος με το βαρύ, ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα, κληρονομιά όλων των Ελλήνων. Γιατί αυτό είναι η γη της Μακεδονίας μας».

Τα θέματα που τέθηκαν

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και ποιες είναι οι δυνατότητες της συμβολής του Υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπισή τους. Όπως επισημάνθηκε κάθε Περιφέρεια και κάθε Δήμος οφείλουν να έχουν ένα ολοκληρωμένο και επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη, ένα σχέδιο που θα διευκολύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, θα βοηθά την ενίσχυση της απασχόλησης, την ποιότητα της ζωής των πολιτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Στα θέματα που τέθηκαν από πλευρά του δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου ήταν η λειτουργία του βιολογικού, η ενίσχυση του δήμου με απορριμματοφόρα κυρίως τους θερινούς μήνες, η συνέχιση του προγράμματος ΦιλόΔΗΜΟΣ, ο Κλεισθένης, και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Ριζοσπαστική τομή στην Αυτοδιοίκηση

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος επίκειται μέσα στο χειμώνα, μια ριζοσπαστική τομή στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. «Φιλοδοξία μας είναι, - να ξεκαθαριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες μεταξύ των Δήμων, των Περιφερειών και του κεντρικού κράτους. Μέσα σε ένα λιτό και σαφές νομοθέτημα να περιγραφούν οι αρμοδιότητες, ώστε και οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες και το κράτος, να έχουν σαφή εικόνα για το ποια είναι η αποστολή του καθενός, αλλά και οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες προσφέρει ποιος και τι πρέπει να ζητούν από τον καθένα και πώς πρέπει να μας κρίνουν και να μας αξιολογούν όλους».

Πολιτικά Κεντρική Μακεδονία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top