Τρίτη 19 Ιαν 2021 14:09      

Συστήματα αυτοματισμού Κ. Νίσσου Και Σια Ο.Ε.- Όταν η καινοτομία συναντά την καθημερινότητα

Βρισκόμαστε στην αρχή της 4η βιομηχανικής επανάστασης και η τεχνολογική καρδιά της εποχής αυτής   δεν είναι η μηχανή με την έννοια και τη σημασία που κατείχε στη Βιομηχανική Εποχή. Είναι η ψηφιακή τεχνολογία και οι εξελιγμένες μορφές της – οι υπολογιστές, η ρομποτική, τα mega data, to Internet of Things (IoT) και Internet of Srvices (IoS), η τεχνητή νοημοσύνη, η νανοτεχνολογία, η φωτονική, η βιοτεχνολογία, σύντομα ο κβαντικός υπολογιστής και ο συνδυασμός τύπων και μορφών όλων αυτών . 

Όλα αυτά   άλλαξαν και στο  πολύ κοντινό μέλλον θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.  Η  τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα πρώτο βήματα και  έχει πολλά ακόμη να μας δώσει.   Στον παλμό αυτής της  καινοτομίας κινούνται   οι επιστήμονες και οι τεχνικοί που κάνουν πράξη  τις   ανακαλύψεις. τους

Ένας από αυτούς είναι και ο ιδρυτής της εταιρίας  Νίσσου, ο οποίος έκανε  όραμα της ζωής του να κατασκευάσει και να εφαρμόσει προϊόντα  υψηλής τεχνολογίας, προσαρμοσμένα σε απλές εφαρμογές της οικιακής και επαγγελματικής  λειτουργίας

Συγκρότησε  μια ομάδα ευφυών συνεργατών και  δημιουργεί αυτοματισμούς που  έχουν απλή εφαρμογή και χρήση για  να κάνουν πραγματικότητα αυτό που  λέγεται   έξυπνο σπίτι,  έξυπνη καλλιέργεια και  πολλά άλλα ακόμη. 

Στη μίνι βιομηχανική περιοχή   της Περίστασης, κοντά στην Παναγία   βρίσκεται το εργοστάσιο που παράγει αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικό υλικό υψηλής τεχνολογίας. 

Όλα ξεκίνησαν από την   γνώση  και την αγάπη  του ιδιοκτήτη στην τεχνολογία. Τα κλειστά κυκλώματα   και οι πλακέτες  γρήγορα  έφεραν τον  τεχνικό στους αυτοματισμούς  και σε ασύρματες εφαρμογές  

Η εταιρία Κ. ΝΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ιδρύθηκε το 2006 και για πάνω από μια δεκαετία κατασκευάζει ηλεκτρονικά προϊόντα και αυτοματισμούς για μεγάλες εξαγωγικές εταιρίες της πατρίδας μας. Στόχος της αποτελεί  η διασφάλιση υψηλής ποιότητας των τελικών  προϊόντων της που πληρούν τις ευρωπαϊκές  προδιαγραφές. Μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη με συνεχή διάθεση για καινοτομία και παράλληλα αξιοποιώντας  την υψηλή  τεχνογνωσία προσφέρει λύσεις και εφαρμογές για κάθε ανάγκη. 

  Διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής ηλεκτρονικών καθώς και την τεχνογνωσία, ώστε η εταιρία να είναι ικανή να υποστηρίξει  και να καλύψει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες των πελατών της. 

Είναι πιστοποιημένη και σύμφωνη με το διεθνές πρότυπο ISO 9001: 2015 και με αυξημένες δυνατότητες εξοπλισμού, στοχεύει στην ποιότητα των πελατειακών της σχέσεων σε τοπικό και  διεθνές επίπεδο. 

Κορυφαία της επιδίωξη είναι να προσφέρει προϊόντα με ιδιαίτερες δυνατότητες και να φέρνει την καινοτμία στα χέρια των πελατών της.. 

Η απομακρυσμένη διαχείριση αποτελεί επίτευγμα της εταιρείας. Ο έλεγχος γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου με μια απλή εφαρμογή και επιτρέπει στον κάτοχο τον έλεγχο της εισόδου – εξόδου, τη λήψη  ειδοποίησης βλάβης ή παραβίασης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χρησιμοποιείται τηλεχειριστήριο.

 

Μερικά από τα επιτεύγματα

Ναυαρχίδα των επιτευγμάτων της εταιρίας αποτελεί η σειρά προϊόντων GSM απομακρυσμένου ελέγχου με ασφάλεια και ευκολία χρήσης μέσω εφαρμογής από το κινητό σας τηλέφωνο.

Συγκεριμένα 

Η εφαρμογή  GSM NC-65  εξυπηρετεί στο να μπορείτε να χειριστείτε  από το κινητό σας τηλέφωνο τη θέρμανση, το θερμοσίφωνα, τις αντλίες, το πότισμα και το φωτισμό. Επιπλέον μπορείτε να παίρνετε άμεσα ειδοποίηση για διακοπή του ρεύματος, την πυρασφάλεια, το συναγερμό, και άλλα πιθανά προβλήματα σε ηλεκτρικές συσκευές.

Η εφαρμογή GSM DC-02 σας δίνει τη δυνατότητα  πλήρους ελέγχου των πορτών-αυλοπορτών-ρολών της οικίας σας ή της επαγγελματικής σας εγκατάστασης

Η εφαρμογή GSM AL-01, σας παρέχει τη ασφάλεια της ενημέρωσης σε περίπτωση παραβίασης της ιδιοκτησίας σας. Επιπλέον καλύπτει και το θέμα της προστασίας των ηλικιωμένων  καθώς η εταιρία παρέχει ένα «βραχιόλι» το οποίο λειτουργεί ως κουμπί βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης, το οποίο πατά ο άνθρωπος που το φορά και αμέσως ενημερώνονται όλοι όσοι  έχουν καταχωρηθεί με ειδικό μήνυμα SMS  στο κινητό τους

Η συσκευή AL-02 Standalone καλύπτει την ανάγκη για ασφάλεια των ηλικιωμένων ανθρώπων που δεν διαθέτουν γνώσεις τεχνολογίας. Η λειτουργία της είναι αυτόνομη χωρίς τη χρήση εφαρμογής. Η τοποθέτηση της είναι εύκολη χωρίς καλωδιώσεις και φιλική στους ηλικιωμένους ανθρώπους. 

Έλεγχος κατανάλωσης ενέργειας 

Η σειρά HR αποτελείται από αυτοματισμούς ρελέ, οι οποίοι προσφέρουν δυνατότητα ελέγχου της ενεργειακής σπατάλης μια οικίας ή μιας ξενοδοχειακής μονάδας. 

Ένα από τα προϊόντα της σειράς είναι το HR-01. Πρόκειται για μία συσκευή η οποία λειτουργεί  με χρονοδιακόπτη για εξοικονόμηση ρεύματος και παράλληλα μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί ηλεκτρικές συσκευές. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται ο θερμοσίφωνας, το κλιματιστικό, ο καυστήρας. 

Έξυπνες λύσεις

Οι συσκευές wifi control  σε συνδυασμό με την εφαρμογή  tuya   παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής κάθε οικιακής συσκευής στις ανάγκες της καθημερινότητας των  ιδιοκτητών τους. Έτσι υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση μεταβολής, χρονομέτρου για ωράριο λειτουργίας και χειρισμός της συσκευής με wifi control  ακόμα και με φωνητική εντολή.

Αυτά είναι μερικά από τα επιτεύγματα της εταιρείας η οποία καθημερινά εξελίσσει και καινοτομεί. 

Οι άνθρωποι της εταιρίας

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στις δυνατότητες του στελεχιακού προσωπικού της εταιρίας, τόσο στον τεχνικό τομέα που τον προαναέραμε, όσο και στην προώθηση των προϊόντων που αποτελεί σημαντικό τμήμα αυτης της δραστηριότητας

Σήμερα

Η νέα γενιά της εταιρίας, διαθέτωντας διάθεση, γνώσεις και ερύτητα απόψεων, αφιερώνει το επιχειρηματικό της πνεύμα στην οικογενειακή επιχείρηση  προσδίδοντας της νέα πνοή, πάντα με γνώμονα την πολυετή εμπειρία και γνώση. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης αυτής, δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, για την άμεση προώθηση των προϊόντων της , χτίζοντας  πελατειακές σχέσεις με τοπικές, αλλά και πανελλαδικές επιχειρήσεις.   

Αλλά κυρίως η εταιρία δεν είναι απρόσωπη, είναι ανοικτή στην κοινωνία και παρέχει  πληροφόρηση σε ένα τομέα που είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, για τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και την εφαρμογή της.

Και ίσως αυτής της μορφής  δραστηριότητα είναι αυτή που ταιριάζει στην περιοχή μας. Υψηλή τεχνολογία που αποφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία και καθόλου επιβαρυντικό φορτίο στο περιβάλλον. 

Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να στρέψει το βλέμμα της η περιφέρειά μας και να πριμοδοτήσει τη δραστηριότητά τους  δημιουργώντας μια μικρή Silicon Valley που σταθερά θα μας οδηγήσει σε μια άλλη  δραστηριότητα  που μετά τον πρωτογενή τομέα στον οποίο διαθέτουμε αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τον τουρισμό που έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης ακόμη για τον τόπο μας, να αποτελέσει τον τρίτο δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη του νομού μας. 

Η πρωτοπορία η καινοτομία της εταιρείας Κ.Νίσσου και Σία Ο.Ε. ας αποτελέσει  το έναυσμα.

Μ.Κ.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top