Τετάρτη 23 Μάιος 2018 15:43      

Τα αγκάθια για τη νέα Γ’ Εθνική

Η προκήρυξη του ερχόμενου πρωταθλήματος, τα αγκάθια για άνοδο-υποβιβασμό και ο προγραμματισμός για τη νέα Γ’ Εθνική. Από την περασμένη χρονιά είχαν καθοριστεί οι όροι για τη νέα Γ’ Εθνική για τη σεζόν 2017-2018.  Βάση της προκήρυξης η κατηγορία τροποποιήθηκε και θα επιστρέψει στις ρίζες της παλιάς Δ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα η Γ’ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με 8 ομίλους που θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες και στο σύνολο οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα είναι 109 ή 110. Τα δεδομένα για το φετινό πρωτάθλημα είναι γνωστά σε όλους.  Από κάθε όμιλο υποβιβάζονται μία ή δύο ομάδες, αριθμός που στο σύνολο κάνει 52.  

Θα προστεθούν και οι 4 που υποβιβάζονται από τη Football League συν τις 53 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ που κερδίζουν εισιτήριο ανόδου με την πρωτιά και όχι μέσω μπαράζ όπως γινόταν παλιότερα.

Σε περίπτωση που η ομάδα που θα κερδίσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών και παράλληλα θα είναι και πρωταθλήτρια Ένωσης τότε η φιναλίστ κερδίζει «πάσο» για τη ΓΕθνική
Έτσι μπορούν γίνουν 110 οι ομάδες.

Η άνοδος θα παιχθεί σε πλέϊ -οφ

Του χρόνου η άνοδος θα είναι υπόθεση ειδικού πρωταθλήματος.  Κάτι σαν τα play offs της Super League για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. 

Οι 8 Πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα σχηματίσουν 2 ομίλους των 4 ομάδων και θα κοντραριστούν μεταξύ τους με διπλά παιχνίδια.  Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο στην Football League.

Νέα Γ’ Εθνική Ποδοσφαιρικός χάρτης Football League

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top