Τετάρτη 3 Μαρ 2021 3:57      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ανοιχτά μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης

Στο τέλος Νοεμβρίου καταφθάνουν στην Αθήνα οι θεσμοί με στόχο να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος. Μετά τις εξαγγελίες του μερίσματος και την δρομολόγηση του swap των ομολόγων, επιχειρείται να κλείσουν και τα μεγάλα μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης καθώς εκπνέει ο χρόνος.

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν σταματήσει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου επαφών στην Αθήνα, καθώς σε τεχνικό επίπεδο υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες.

Η συνεδρίαση του Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου έχει συνδεθεί χρονικά με μία πρώτη τεχνική συμφωνία και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να «κλείσει» προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. 

Στο πρώτο Eurogroup του 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου θα καθοριστεί, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ και η ατζέντα των συζητήσεων για το τέλος του προγράμματος καθώς και το πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους.

Η αίσθηση που υπάρχει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι ότι όλα θα είναι έτοιμα στις 28-29 Νοεμβρίου όταν αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι τέσσερις επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το προϋπολογισμό του 2018 και οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά

Τρίτη Αξιολόγηση Θεσμοί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top