Τετάρτη 27 Ιαν 2021 3:31      

Τα ασθενοφόρα του Λος Άντζελες δεν θα μεταφέρουν ασθενείς με λίγες πιθανότητες επιβίωσης

Τα διαθέσιμα κρεβάτια στο Λος Άντζελες βρίσκονται ένα βήμα πριν εξαντληθούν και οι Αρχές εκφράζουν φόβο για έξαρση της πανδημίας

Το απόλυτο χάος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες λόγω της έξαρσης του κοροναϊού, σε βαθμό που οι υγειονομικές αρχές έδωσαν εντολή στα ασθενοφόρα να μην μεταφέρουν στα νοσοκομεία όσους υπέστησαν καρδιακή προσβολή και έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Η οδηγία αυτή έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι κάνουν εφιαλτικές εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες, με τους θανάτους από covid-19 να ξεπερνούν ίσως τους 1.000 ημερησίως και τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια στο Λος Άντζελες βρίσκονται ένα βήμα πριν εξαντληθούν και οι Αρχές εκφράζουν φόβο για έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το BBC, η Νέα Υόρκη εξέδωσε αντίστοιχη οδηγία για τα ασθενοφόρο τον Απρίλιο του 2020, διατάσσοντας να μην μεταφέρονται στα νοσοκομεία ασθενείς που δεν μπορούσαν να ανανήψουν επί τόπου.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 11.841 νέες περιπτώσεις Covid και 258 ακόμη θανάτους. Η κομητεία, η οποία αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει 852.165 κρούσματα κοροναϊού και περισσότερους από 11.328 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.
Τι αναφέρει η οδηγία

Η Δρ. Marianne Gausche-Hill, ιατρική διευθύντρια του Οργανισμού Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Λος Άντζελες, η οποία εξέδωσε τις τελευταίες οδηγίες, δήλωσε στο CBS News ότι οι εργαζόμενοι των ασθενοφόρων θα συνεχίσουν να εργάζονται για να σώσουν ζωές ασθενών.

«Δεν εγκαταλείπουμε την ανάνηψη» επεσήμανε.

«Αυτό που ζητάμε -το οποίο είναι ελαφρώς διαφορετικό από πριν- είναι πραγματικά πολύ συγκεκριμένο για ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και δεν μπορούν να ανανήψουν στο σημείο. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κι άλλο τα νοσοκομεία μας» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, η οδηγία αναφέρει ότι, εάν ο ασθενής δεν έχει σημάδια αναπνοής ή σφυγμού, οι διασώστες θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν επί τουλάχιστον 20 λεπτά. Εάν ο ασθενής σταθεροποιηθεί μέσα σε αυτό τον χρόνο, τότε θα μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Εάν όμως ο ασθενής κηρυχθεί νεκρός επί τόπου ή δεν μπορεί να αποκατασταθεί ο παλμός, οι διασώστες δεν θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αλλά ακόμα και όσοι ασθενείς είναι αρκετά τυχεροί για να φτάσουν στο νοσοκομείο, μπορεί να περιμένουν για ώρες απ’ έξω εάν δεν υπάρχει χώρος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top