Σάββατο 8 Αυγ 2020 2:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έφτασε η ώρα της αναγνώρισης! Από το 2020: «Μάιος Μήνας Μνήμης»

Σήμερα, μία ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Θανάσης Λιακόπουλος δήλωσε: 

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σήμερα θυμόμαστε ξανά τα γεγονότα και σκύβουμε με ευλάβεια για να αποτίσουμε σεβασμό στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους με μαζικές εκτελέσεις, εκτοπισμούς, τον «λευκό θάνατο» και άλλες αγριότητες.
 
Δεν ξεχνάμε τι έγινε τότε, τιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους και τις ρίζες μας και συνεχίζουμε να θυμόμαστε, παραμένει μέσα μας άσβεστη η ιστορική συνείδηση και μνήμη. 
 
Σήμερα, εν έτει 2019, δεν αναζητούμε πόλεμο, εκδίκηση ή άλλες ακρότητες. Αλλά έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και σε αυτόν θα είμαστε και εμείς στρατιώτες, σε συνεργασία με όλους τους ποντιακούς συλλόγους του τόπου μας, αλλά και όλους τους συνυποψηφίους μας. Στο θέμα αυτό είμαστε όλοι ενωμένοι. 
 
Ως νέα δημοτική αρχή, από το 2020 σκοπεύουμε να καθιερώσουμε την Κατερίνη ως σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία. Για αυτό και θα προχωρήσουμε στις εκδηλώσεις με τίτλο «Μάιος Μήνας Μνήμης». Στόχος μας από τις 2 ως και τις 29 Μαΐου να πραγματοποιούμε σειρά εκδηλώσεων στην Κατερίνη και πολλά χωριά του Δήμου μας, με στόχο να τις παρακολουθήσουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Από τις 2 ως τις 19 Μαΐου όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ως θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων. Από τις 20 ως και τις 29 Μαΐου θα έχουν ως θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και άλλες κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού.
 
1919 – 2019. Δεν ξεχνώ! Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ΤΩΡΑ!

 

 

Θανάσης Λιακόπουλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top