Τετάρτη 3 Μαρ 2021 22:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θανάσης Λιακόπουλος: «Οι πρώτες 12 προτάσεις του προγράμματός μας για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας»

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους Ηλικιωμένους, είναι μία καλή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις πρώτες μας προτάσεις για τους συνδημότες μας άνω των 65 ετών, για τους ανθρώπους μας που δικαιούνται να χαρούν όσα έχτισαν, να έχουν μια ζωή αντάξια των προσπαθειών τους και όσο γίνεται ανέφελη, με τον Δήμο στο πλευρό τους.

Προτεραιότητά μας να δημιουργήσουμε μία Δημοτική Αρχή που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τους νέους, τα ΑΜΕΑ, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα παιδιά και φυσικά τους ηλικιωμένους. Για αυτούς θα εφαρμόσουμε, μεταξύ άλλων:

1.      Απλοποίηση ή απαλλαγή από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία που σχετίζεται με τον Δήμο, για όσους ηλικιωμένους συνδημότες μας έχουν σοβαρά θέματα υγείας.

2.      Ενίσχυση των υπαρχόντων ΚΑΠΗ και δημιουργία άλλων δύο, εντός τετραετίας.

3.      Βελτίωση την παροχή ιατρικής βοήθειας στους δημότες μας με τη δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων στην Κατερίνη και σε όσα χωριά μπορούμε.

4.      Ο στόχος μας να είμαστε μία από τις 5 πόλεις με το ταχύτερο ίντερνετ στην Ελλάδα αφορά και τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, μιας και χιλιάδες εξ’ αυτών έχουν βάλει το ίντερνετ στη ζωή τους.

5.      Αποκατάσταση των δεκάδων προβλημάτων στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης, όπου συμπολίτες μας έχουν θέματα με τις λακούβες και την έλλειψη συντήρησης.

6.      Στοχεύοντας στη μετατροπή της Κατερίνης σε «Έξυπνη Πόλη» και υιοθετώντας την επόμενη γενιά του Ίντερνετ (internet of things) θα προσφέρουμε υπηρεσίες όπως αυτές που ήδη εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας: Έξυπνα σπίτια για ηλικιωμένους (πρόγραμμα Activage), έξυπνο κουτί δοσολογίας φαρμάκων και άλλα

7.      Εφαρμογή και στην Κατερίνη του συστήματος Τηλε-Πρόνοιας, ακολουθώντας το σωστό παράδειγμα των Τρικάλων, προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε κάθε δημότισσα και δημότη, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου μας.

8.      Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα για εκατοντάδες ανθρώπους.

9.      Προσέλκυση εύπορων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας για να αγοράσουν παραθεριστική κατοικία και να μείνουν στον τόπο μας ( = πρέπει η ζωή να γίνει τόσο καλή για τους γηγενείς, που να έχει νόημα και για τους ξένους να έρθουν να ζήσουν εδώ, προσφέροντας εισοδήματα στην τοπική οικονομία μας).

10.   Εξεύρεση νέων ενδιαφερόντων για τους ανθρώπους μας που θέλουν να προσφέρουν μέσα από τον Εθελοντισμό. Η εμπειρία ενός μεγαλύτερου είναι πολύτιμη, ακόμη πιο πολύτιμη είναι η διάθεσή του να παραμείνει χρήσιμος. Συχνά μπορεί να προσφέρει γνώσεις και ως εθελοντής να υποστηρίξει όμορφες προσπάθειες.

11.  Ίδρυση Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης, που θα βοηθήσει ουσιαστικά ΚΑΙ τους πιο αδύναμους από τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας μεγάλης ηλικίας.

12.   Η προτεραιότητά μας να κάνουμε τον Δήμο μας τον πιο φιλικό στην Ελλάδα για ΑΜΕΑ αφορά και όσους εκ των ηλικιωμένων μας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Η ομάδα προγράμματος του συνδυασμού μας εργάζεται ΚΑΙ για να ετοιμάσει τις λύσεις που θα προσφέρουμε στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις, γιατί ήρθε η ώρα να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους γονεις μας και τους γονείς των γονιών μας, αυτούς που μας έδωσαν ό,τι είχαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς, αυτό αποδεικνύει την ανθρωπιά μας.

Θανάσης Λιακόπουλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top