Τετάρτη 3 Μαρ 2021 22:09      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θανάσης Λιακόπουλος: Στις πρώτες 100 ημέρες μου ως Δήμαρχος, θα λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους

Δυστυχώς οι δημότες του Δήμου Κατερίνης δεν χρειάζονται να περιμένουν τη σημερινή ημέρα, 4η  Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των ζώων, για να θυμηθούν το πρόβλημα με τα αδέσποτα που συναντούμε παντού, σε κάθε χωριό και την πρωτεύουσα του Δήμου μας. Βιώνουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση καθημερινά, ρισκάροντας πρωτίστως την υγεία των κατοίκων μας, αλλά και τη ζωή αυτών των ψυχών.

Για τα αδέσποτα ζώα δεν χρειάζονται τεράστιες τομές, επενδύσεις και άλλα βαρύγδουπα. Ενδιαφέρον χρειάζεται! Σεβασμός σε άνθρωπο και ζώο! Να ασχοληθούν με το ζήτημα δημότες που νοιάζονται πραγματικά! Για αυτό και το πρόβλημα αυτό θα εκλείψει από τον Δήμο μας, θα λυθεί στις πρώτες 100 ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας μας δημοτικής αρχής.

Έτσι, για τα αδέσποτα ζώα που σήμερα αποτελούν μία από τις πολλές «πληγές» της πόλης μας, θα εφαρμόσουμε τα παρακάτω μέτρα:

1.      Σύσταση ειδικής ομάδας περισυλλογής, με 3 αυτοκίνητα και 10 άτομα προσωπικό, που θα ξεκινήσουν αμέσως τη συλλογή των ζώων από τους δρόμους και τις πλατείες.

2.      Πρόσληψη 4 κτηνιάτρων προκειμένου ειδικά τον πρώτο καιρό να δουλέψουν όλοι τους πρωί και βράδυ, καθώς και σαββατοκύριακα, ώστε να ζώα που θα περισυλλεγούν να τύχουν της φροντίδας που δικαιούνται.

3.      Βελτίωση συνθηκών στο Κυνοκομείο, με ακόμη καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

4.      Ο χώρος θα γίνει επισκέψιμος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι επισκέψεις από σχολεία και οικογένειες, με απόλυτη ασφάλεια για τους πολίτες.

5.      Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις του Δήμου μας, για να είμαστε σίγουροι πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Για να ενταχθούν τα αδέσποτα με σωστό τρόπο στην κοινωνία μας, προτείνουμε τις εξής λύσεις

Α. Κάθε ζώο θα αποκτήσει ενημερωμένο βιβλιάριο και microchip

Β. Κάθε αδέσποτο θα έχει το όνομά του, από τον νονό / νονά (ένα παιδί).

Γ. Τα αδέσποτα θα φωτογραφηθούν και θα υπάρχει ειδική σελίδα στο νέο site του Δήμου μας, έτσι ώστε φιλόζωοι από όλη την Ελλάδα να μπορούν να τα δουν και να προχωρήσουν σε υιοθεσία

Δ. Οι κτηνίατροι θα επισκέπτονται σχολεία και θα εξηγούν την ευεργετική επίδραση των ζώων στη ζωή των παιδιών μας, αλλά και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους.

Ε. Καθιέρωση ετήσιου φεστιβάλ / γιορτής για τα πρώην αδέσποτα ζώα, όπου οι ιδιοκτήτες τους θα παρουσιάζουν το ζώο και τη φροντίδα που του έδειξαν.

ΣΤ. Και πάλι όλα θα γίνουν με τη συμμετοχή και συνεργασία των φιλοζωϊκών οργανώσεων του Δήμου μας. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Με όλα τα παραπάνω θα προστατέψουμε τους ανθρώπους, θα σεβαστούμε τα ζώα και θα επιτρέψουμε την αρμονική τους συμβίωση, σε μία οργανωμένη, ευρωπαϊκή κοινωνία.

Όμως δεν σταματούμε εδώ. Η Κατερίνη μπορεί να γίνει η πρώτη «πόλη φιλική προς τα ζώα» (petfriendly) στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες τους θα ξέρουν ότι θα έχουν σειρά πλεονεκτημάτων, με ταΐστρες και ποτίστρες σε δημόσιους χώρους, αλλά και υποχρεώσεις, όπως η υποχρεωτική χρήση της ειδικής σακούλας που θα καταλήξει στους ειδικούς κάδους για τα περιττώματα.

Η δημοτική μας αστυνομία θα ελέγχει σε συνεχή βάση την τήρηση του νόμου και τον σεβασμό τόσο των δικαιωμάτων, όσο και των υποχρεώσεων όλων.

Θέλουμε έναν διαφορετικό Δήμο, όπου το ελάχιστο δεν είναι αρκετό. Όλοι Μαζί Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα, με σχέδιο, πρόγραμμα και δουλειά!

ΥΓ. Σε περίπτωση που γραφειοκρατικά δεν μπορούμε να κινηθούμε τόσο γρήγορα, θα ξεκινήσουμε με εθελοντές και με λύσεις προσωρινές μέχρι να περάσουμε στις οριστικές προσλήψεις. Σε κάθε περίπτωση όμως τα αδέσποτα ζώα θα αντιμετωπιστούν από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και δεν θα υπάρχουν άλλο στην πόλη μετά από 100 ημέρες.

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Αδέσποτα Θανάσης Λιακόπουλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top