Πέμπτη 9 Απρ 2020 2:58      

Θέατρο Μώ “Ο Φιάκας” του Δημοσθένη Μισιτζή

Μια υπέροχη παράσταση με πολύ γέλιο

Ο Φιάκας του Δημοσθένη Σιμιτζή γράφτηκε το 1870, κοντά ενάμισι αιώνα πριν! Και όμως, αυτή η κωμωδία δεν έχει γεράσει ακόμη! Θα μπορούσε να είχε γραφτεί και σήμερα. 

Πρόσωπα αναγνωρίσιμα, καθημερινά ενταγμένα στην ζωή της Κωνσταντινούπολης. Θα μπορούσε να ήταν και σήμερα με ανάλογους χαρακτήρες και την πρέπουσα καυστική σάτιρα! 

Ο ήρωας μας, ο Φιάκας - που σημαίνει φιγουρατζής, απατεώνας – προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανέβει κοινωνικά και να γίνει ένας αστός με πολλά χρήματα.

Ο έρωτάς του για την όμορφη Ευανθία τον εμπλέκει σε γεγονότα και αλλεπάλληλες ανατροπές που προσφέρουν άφθονο γέλιο, υπέροχο γέλιο σε μια παράσταση που μας χάρισε πλουσιοπάροχα ο σκηνοθέτης Κοσμάς Χατζηιωαννίδης. Μια σωστά δεμένη παράσταση με ένα έξυπνο κείμενο με ολοφάνερες τις επιρροές του γαλλικού θεάτρου.

Ο Κώστας Μυστακίδης, Φιάκας, με ασυγκράτητο κέφι μας γνώρισε και άλλες πτυχές του ταλέντου του, η Τίνα Ιωαννίδου, Ευανθία, ανεξάντλητα εξαιρετική απέδωσε την Ευανθία με περισσή εκφραστικότητα, ο Αλέξανδρος Δαλαμήτρας, άψογος υπηρέτης απέδωσε με στυλ το ρόλο του, η Καλλιόπη Γιαμούζη, Κοκκώνα Φρόσω, μια καταπληκτική παρουσία, μια υπέροχη θεία της εποχής, μάς θύμισε παλιές ηθοποιούς, απολαυστική στο ρόλο της, ο Σταύρος Μόσχης, Καζαμίας, άνετος και δυναμικός  στο ρόλο του. 

 Ο Τάσος Αετόπουλος συμμετέχει στην Α΄ διανομή του ρόλου του Καζαμία που  θα συνεχίσει όλο τον Γενάρη κάθε Σαββατοκύριακο!
Αν θέλετε να κάνετε γελωτοθεραπεία σε μια έξυπνα δεμένη και γρήγορη παράσταση μην παραλείψετε να την παρακολουθήσετε!  Θα βγείτε με άλλη διάθεση από το θέατρο! 

Η παράσταση είναι κάθε Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 8μμ. μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Κλείστε εγκαίρως θέσεις! 

γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Θέατρο Μω “Ο Φιάκας'' Παράσταση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top