Τετάρτη 27 Ιαν 2021 5:14      

Θετικός ο απολογισμός στην 39η διεθνή τουριστική έκθεση "ITTFA” στο Βελιγράδι

Θετικός ήταν ο απολογισμός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 39η Διεθνή Έκθεση “ΙΤΤFA” στο Βελιγράδι (23-26 Φεβρουαρίου 2017), που έδωσε την  ευκαιρία σε τουριστικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας να διευρύνουν τις συνεργασίες τους στις βαλκανικές αγορές.

Ο περιφερειάρχης

      «Τα μηνύματα που λάβαμε από την παρουσία μας στο Βελιγράδι είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η Ελλάδα αποτελεί πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους τουρίστες, το 50% εκ των οποίων επιλέγει τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον των Σέρβων εστιάζεται κυρίως στο μοντέλο “ήλιος-θάλασσα”, αλλά και στον τουρισμό πόλης, τον τουρισμό ευεξίας, όπως επίσης και στον εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό, στους οποίους η Κεντρική Μακεδονία προσφέρει πληθώρα ποιοτικών επιλογών, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο της Π.Κ.Μ. στη διεθνή τουριστική έκθεση “ITTFA” στο Βελιγράδι με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Σερρών και αρμόδιο για θέματα τουρισμού Αθανάσιο Μασλαρινό.  
      
      «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “ITTFA” στο Βελιγράδι, τη σπουδαιότερη έκθεση τουρισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.
      
      Συμμετοχή των φορέων της Πιερίας
      
      Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε δικό της εκθεσιακό χώρο στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, φιλοξένησε το Δήμο Σερρών, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας Κατερίνης, καθώς και φορείς και επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας.  Το περίπτερό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν μεταξύ  άλλων,  η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά,  ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία Ηλίας Ηλιάδης.
      
      Η  ταυτότητα της έκθεσης
      
      H “ITTFA” θεωρείται η δημοφιλέστερη εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στη Σερβία και αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σ’ αυτήν τουλάχιστον 1.100 εκθέτες από διάφορες χώρες και η επισκεψιμότητά της είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ξεπερνώντας τους 75.000 επισκέπτες από το χώρο του τουρισμού (ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, επαγγελματίες του εκθεσιακού και επιχειρηματικού τουρισμού), αλλά και υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής.
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Βασ. Όλγας 198, 541 10 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2313 319676, 2313 319776, 2313 319817
Fax. 2313 319891 / e-mail: press@pkm.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/pkmakedonias
Twitter: twitter.com/PKMakedonias

Δελτία Τύπου και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας: www.pkm.gov.gr

 

 

 

φορείς της Πιερίας 39η διεθνή τουριστική έκθεση “ITTFA” Διεθνής Έκθεση Βελιγραδίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top