Σάββατο 11 Ιουλ 2020 17:55      

ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ: Οι πολίτες δίπλα στην Δημοκρατία!

Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά λόγω τε έργω ως συμπαραστάτες του Δήμου και της Δημοκρατίας

Ο Θεόδωρος Σιαμάγκας αφορμώμενος από την αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα του Πλάτωνα και Αριστοτέλη αναδεικνύει την ανάγκη ενεργής συμμετοχής των πολιτών προς χάριν της Δημοκρατίας. Ο ίδιος ετοιμάζεται να συμπορευτεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Σάββα Χιονίδη και τον συνδυασμό «Πολίτες σε δραση».Υπόσχεται πως θα αγωνιστεί για να αφυπνίσει ακόμα περισσότερο την νέα γενιά που τόσο αγαπά.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου (Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές) η συμμετοχή όλων μας  επιβάλλεται. Δεν είναι μόνο το διακύβευμα αυτών των εκλογών, η συμμετοχή  αφορά στην δημοκρατική μας ευθύνη ως πολιτών. Οπωσδήποτε οφείλουμε ως πολίτες να απαιτούμε από τους υποψήφιους την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων για την βελτίωση της ζωής μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το καθήκον μας δεν τελειώνει την ώρα της κάλπης.

Η δημοκρατία υπάρχει, όταν ο πολίτης είναι κάθε στιγμή ενεργός με λόγο και πράξη. Αυτό σημαίνει κοινωνική συνείδηση, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει όχι μόνο τους αιρετούς αλλά και κάθε ένα από εμάς. Δεν θα αλλάξει τίποτα στον Δήμο μας , αν εμείς λειτουργούμε σε καθημερινό επίπεδο με ανευθυνότητα κατηγορώντας  μονίμως τις  Δημοτικές αρχές και επιζητώντας  από αυτές να παίξουν το ρόλο του «χωροφύλακα» για καθένα που ρυπαίνει το περιβάλλον και δε σέβεται τους συμπολίτες  του. Οι Δημοτικές αρχές ευθύνονται για την δημιουργία υποδομών , η δική μας ευθύνη είναι ο αλληλοσεβασμός και η προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος του τόπου μας. 

Αυτή η ανάληψη κοινωνικής ευθύνης είναι και το παράδειγμα που θα δώσουμε στα νέα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Ας αναλογιστούμε πώς διδάξαμε τη Δημοκρατία σε αυτά τα παιδιά, με ποιες αρχές και παραδείγματα τους διαμορφώσαμε ως πολίτες. Για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από την νοοτροπία της κοινωνικής αδιαφορίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Τ  ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top