Πέμπτη 22 Αυγ 2019 12:06      

Θώμας Αναστασιάδης: Όσοι ζωντανοί…

Ο Θωμάς Αναστασιάδης είναι ένας ενεργός πολίτης. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Σάββα Χιονίδη και τον συνδυασμό «Πολίτες σε δράση» και πιστεύει πως ο πολίτης πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και πριν την κάλπη να σκεφτούμε διπλά για τον τρόπο που πρέπει να ορίσουμε την πορεία του δήμου και της χώρας μας. Έιναι άνθρωπος που αγωνίζεται και ζει για τις ιδέες, αλλά δεν ζει από ιδέες.

Από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την οικονομική μας επιβίωση. Νέα παιδιά, με όνειρα, πτυχία, τεχνογνωσία, δουλεύουν νυχθημερόν, αρκετοί μάλιστα κάνουν 2 και 3 δουλειές ταυτόχρονα για να μπορέσουν να πληρώσουν τις δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, δάνεια, κάρτες, ρεύμα…. Οι παλαιότερες γενιές, οι σημερινοί συνταξιούχοι, αν όχι με λιγότερη δουλειά πάντως σίγουρα όχι με περισσότερη, με αναμφισβήτητα χαμηλότερη τεχνογνωσία, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, κατάφεραν και έκαναν περιουσίες . Ο σημερινός σαραντάρης ηλεκτρολόγος για παράδειγμα, με πολύ ανώτερη τεχνογνωσία από τον ηλεκτρολόγο της δεκαετίας του 80 και 90, με ένα αυτοκίνητο γεμάτο εργαλεία.

Θεωρείται επιτυχία εάν καταφέρει να πληρώσει την δόση στο ΤΕΒΕ… Ο ηλεκτρολόγος του 1985, με ένα κοφτάκι και ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι στην τσέπη, κατάφερνε και έκτιζε σπίτι, αγόραζε χωράφια κτλ Δουλεύουμε σε τρελούς ρυθμούς, με απίστευτο άγχος, γκρίνια και είναι κοινό μυστικό ότι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ σήμερα, είναι αυτός που καταφέρνει απλά να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Όλα αυτά ισχύουν για αυτούς που έχουν εργασία. Γιατί υπάρχουν και πολλοί που αναζητούν εργασία και δεν βρίσκουν. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί που περιμένουν να βρούν μια εργασία αποκλειστικά στον τομέα που σπούδασαν, με τις προϋποθέσεις που έχουν βάλει στο μυαλό τους και που απλά όμως δεν υπάρχει… 

Ανήκω και εγώ σε αυτούς που κάνουν περισσότερες από μια δουλειά. Συναναστρέφομαι καθημερινά με εκατοντάδες ανθρώπους και υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΑ η ίδια άποψη, παντού η ίδια εικόνα. Δουλειά, δουλειά και στο τέλος του μήνα….τίποτε. Πολλοί επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Εάν προσθέσουμε και το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας και ότι ο λαός μας γερνάει, συμπεραίνουμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν πάει καλά. Όλα αυτά είναι απόρροια της αδιαφορίας και του «ωχαδερφισμού». Απόρροια του «εσύ θα σώσεις την Ελλάδα; Κοίτα την πάρτη σου..». Απόρροια των επιλογών μας να ψηφίζουμε με αντάλλαγμα έναν διορισμό, μια μετάθεση, κάποιο ρουσφέτι. Και ανεχόμαστε τα πάντα. Ανεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας κάνουν μαθήματα αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Όσοι ζωντανοί λοιπόν...πρέπει να δείξουμε καταρχήν αλληλεγγύη στον Έλληνα. Ναι , πρώτα να κοιτάξουμε τον ΕΛΛΗΝΑ, όπως πολύ απλά ένας δήμαρχος πρέπει να κοιτάει ΠΡΩΤΑ τους πολίτες της πόλης του, μια μάνα τα δικά της παιδιά … Να συμμετέχουμε στα κοινά. Να διεκδικούμε, να υποστηρίξουμε ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα, που αγωνίζονται και ζουν ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ και δεν ζουν ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ. 

Να επιλέξουμε την αποτελεσματικότητα από τις θεωρίες...Να επιλέξουμε αυτάρκεις προσωπικότητες και όχι λιγούρια που μπορούν να επιβιώσουν μόνο όταν κάθονται σε καρέκλες εξουσίας. Ας διαβάσουμε βιογραφικά, να δούμε και να αξιολογήσουμε ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ και όχι οράματα. Βιογραφικά όχι γνώσεων...βιογραφικά ΖΩΗΣ. Ο Καμμένος και ο Τσίπρας είχαν οράματα και πύρινους λόγους. Εάν όμως μπαίναμε στον κόπο να διαβάσουμε το βιογραφικό τους θα ξέραμε ότι είναι «άκαπνοι». Το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία του πολιτικού μας προσωπικού. Όσοι ζωντανοί λοιπόν, οργανωνόμαστε, υποστηρίζουμε τις δράσεις που αφορούν τον τόπο μας, την πατρίδα μας. Σε κάθε χώρο, υπάρχουν οι προσωπικότητες που αξίζουν και οι άνθρωποι που απλά θεωρητικολογούν, μόνο λένε και δεν πράττουν. Ας τους απομονώσουμε. Όλους αυτούς που έκατσαν στο σβέρκο μας και μας έκαναν να φοβόμαστε...που μας έπεισαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Τι άλλο έχεις να χάσεις; Τι περιμένεις; Τι άλλο μπορεί να σε φοβίσει; Αντί να σηκωθείς να χαιρετίσεις τον βουλευτή...σήκω και χαιρέτισε τον Νίκο, τον Κώστα, την Μαρία, την Ελένη... Όλοι μαζί. Είναι πλέον υποχρεωτικό το ΜΑΖΙ γιατί αλλιώς θα τελειώσουμε ένας, ένας... 

Αναστασιάδης Θωμάς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Επικοινωνία: 6979223803-  thomas@anastasiadi.gr

Θωμάς Αναστασιάδης απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top