Δευτέρα 25 Μάιος 2020 22:32      

Θωμάς Μίλος Μανώλης - Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ με 18.729 μόρια

Όλοι μας γνωρίζουμε για τις Πανελλήνιες πολύ πριν μπούμε στην διαδικασία τους. Ακούμε ιστορίες, από μεγαλύτερους και συγγενείς, οι οποίες ίσως και να ακούγονται λίγο υπερβολικές. Πρέπει ίσως να συμμετάσχει κανείς στην προετοιμασία αυτών των εξετάσεων, για να κατανοήσει την ψυχοσύνθεση του υποψηφίου.

Μόνο αυτός γνωρίζει το βάρος που κουβαλά στην διάρκεια της χρονιάς, τις προσδοκίες των άλλων, αλλά κυρίως του εαυτού του. Γιατί όλοι μας μπαίνουμε στην Τρίτη Λυκείου με κάποιον προσωπικό στόχο. Και αυτός ο στόχος πρέπει να είναι στην τελική εκείνο που θα σε σπρώξει όταν το χρειαστείς.

Θα έχεις βέβαια πολλούς να σε υποστηρίζουν. Η οικογένεια σου, οι εξαιρετικοί καθηγητές στο σχολείο και στο φροντιστήριο, με όλη την εμφανή εμπειρία τους, οι συμμαθητές σου, με τους οποίους θα χαλαρώνεις και θα γελάς.

Αλλά στην τελική, είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση του εαυτού σου. Να γνωρίζεις ποιές ακριβώς είναι οι δυνατότητες σου αυτήν τη στιγμή, και πόσο ακόμα χρειάζεται να εξασκηθείς. Γιατί την ώρα των εξετάσεων, όταν θα είσαι μόνος με το γραπτό σου, το πιο σημαντικό εφόδιο είναι η αυτοπεποίθηση σου. Μόνο με καθαρό μυαλό θα πιάσουν τόπο οι ώρες διαβάσματος που προηγήθηκαν.

Τελικά στην διάρκεια αυτής της χρονιάς, πέρα από τις επιστημονικές γνώσεις που αποκτάς, μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου, καθώς δοκιμάζονται η θέληση σου και οι δυνατότητες σου.

-Θωμάς Μίλος Μανώλης

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ, 18.729 μόρια

 

 

 

 

Φάκελος Παιδεία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top