Κυριακή 5 Ιουλ 2020 14:03      

Τι έλεγαν Καραμανλής και Παπανδρέου για το όνομα της ΠΓΔΜ

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, πολλοί ανασύρουν δηλώσεις εμβληματικών πολιτικών ηγετών που είχαν τοποθετηθεί για το θέμα.

Ήταν 28 Αυγούστου του 1992 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του τότε προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφο είχε αναφέρει:
«Φοβούμαι ότι σύντομα θα μετανοιώσει γι’ αυτά που κάνει και αυτά που λέει. Ελπίζω συνεπώς, ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική» είχε δηλώσει μπροστά στις κάμερες βουρκωμένος.

Ο Α. Παπανδρέου 

Ιστορική παραμένει η αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, 25 χρόνια πριν στη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. «Το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν, τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό θέλουν να παραχαράξουν. Από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα. Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.» είχε πει μεταξύ άλλων.

Ονομασία Σκοπιανό Μακεδονία Κωνσταντίνος Καραμανλής Ανδρέας Παπανδρέου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top