Πέμπτη 22 Αυγ 2019 7:52      

Τι γίνεται με τους διορισμένους στις δομές προσφύγων που έκλεισαν

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων προσλήφθηκαν την προηγούμενη χρονιά για να στελεχώσουν τις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δομές έκλεισαν αλλά οι εργαζόμενοι παρέμειναν και απορροφήθηκαν σε άλλους τομείς, ενώ σε κάποιες άλλες, έμειναν να φυλούν εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις. Πρόκειται εργαζόμενους που επιλέχθηκαν μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη διάρκεια.

Η απόφαση για την αποστολή επιπλέον προσωπικού σε μέρη που ασφυκτιούσαν συζητήθηκε στο υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Μάρτιο.

Το πρόγραμμα προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ περιελάμβανε 2.500 θέσεις, ενώ υπήρχαν σκέψεις και για δεύτερο γύρο ισάριθμων προσλήψεων ο οποίος δεν τέθηκε σε εφαρμογή.

Βάσει της προκήρυξης, θα στέλνονταν στους δήμους οδηγοί, ψυχολόγοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί και καθαριστές με αποκλειστικό ρόλο τη συνδρομή σε κέντρα πρώτης υποδοχής και σε δομές φιλοξενίας.

Στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη ο αριθμός των ανθρώπων που στελέχωσαν την δομή στην Πέτρα Ολύμπου ήταν 40 άτομα μέσω προγράμματος και επιλογή από το ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος Κατερίνης στελεχώθηκε με τους 40 υπαλλήλους μέσω του προγράμματος, καθώς απομακρύνθηκαν όλοι οι πρόσφυγες από την Πέτρα Ολύμπου.

Οι υπάλληλοι ήταν διαφόρων ειδικοτήτων, π.χ νηπιαγωγοί, που  επρόκειτο να εργαστούν με προσφυγικούς πληθυσμούς και τοποθετήθηκαν σε παιδικούς σταθμούς, αλλά και άλλους τομείς του δήμου Κατερίνης.

Δομές προσφύγων ΟΑΕΔ Πέτρα Ολύμπου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top