Σάββατο 24 Οκτ 2020 6:34      

Τίμησαν τις «Ολυμπιάδες»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την  Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών Παράρτημα Πιερίας «Ολυμπιάδες» τίμησε  ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και το Δημοτικό συμβούλιο πριν την έναρξη της  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για την  ενίσχυση του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής για Κακοποιημένες Γυναίκες  του Δήμου Κατερίνης.

Στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών τον περασμένο Νοέμβριο, διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλήτρια την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, στην οποία συγκεντρώθηκε και εν συνεχεία παραδόθηκε στο Δήμο Κατερίνης, το ποσό των 2.500 ευρώ.Πιο συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αποφασίστηκε να διατεθεί στα ξενοδοχεία της πόλης της Κατερίνης, προκειμένου να καλύπτουν με αυτό τα έξοδα διαμονής γυναικών που προσφεύγουν στο Κέντρο για Κακοποιημένες Γυναίκες  του Δήμου Κατερίνης ζητώντας βοήθεια και σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν σπίτι φιλικό ή οικογενειακό για να απομακρυνθούν από την εστία τους.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες

Όπως διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος: «Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τα στελέχη του Κέντρου μας, τα οποία  τόνισαν ότι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που προσφεύγουν για βοήθεια είναι να βρουν κατάλυμα για τις πρώτες ώρες ή ημέρες από την εκδήλωση βίας σε βάρος τους».  Απευθυνόμενος στην πρόεδρο των «Ολυμπιάδων» Φωτεινή Φλογέρα, ο κ.  Κουκοδήμος υπογράμμισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω κα Φλογέρα και όλα τα μέλη σας, να ευχαριστήσω τις εργαζόμενες στο Κέντρο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όλους εκείνους που στηρίζουν τη λειτουργία αντίστοιχων δομών».

Από την πλευρά της η κα Φλογέρα ευχαρίστησε τον δήμαρχο  για την καλή διάθεση συνεργασίας σε θέματα που αφορούν όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και την οικογένεια, την ίδια την κοινωνία. «Για εμάς τις Ολυμπιάδες, το παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, "Παναθηναϊκή", αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η από μέρους σας αναγνώριση της προσφοράς μας στη συμβουλευτική δομή του Δήμου που αφορά γυναίκες οι οποίες βιώνουν τον αποκλεισμό και υπόκεινται σε λεκτική και σωματική βία. Ευελπιστούμε ότι αυτό το μικρό βήμα από εμάς θα γίνει η αφορμή να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για τον Δήμο Κατερίνης προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια και να ληφθεί μέριμνα για ένα μεγάλο μέρος των γυναικών και των παιδιών τους που έχουν ανάγκη και που δεν περιμένουν από πουθενά αλλού σωτηρία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top