Σάββατο 19 Σεπ 2020 1:43      

Τιμήθηκε ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος

Παρουσία τού Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας, Γιώργου Τζήμα, αξιωματικών, υπαξιωματικών και στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών Αρχών αλλά και πολιτών, εορτάστηκε το πρωί της Παρασκευής υ ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυς Άγιος Αρτέμιος.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό  Θείας Αναλήψεως Κατερίνης προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα, ενώ διαβάστηκε και η Ημερήσια Διαταγή τού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής  Πιερίας

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Γιώργος Τζήμας, ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα εορτής τού Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία μας ως «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Άγιος Αρτέμιος διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του. Εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί το ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του ώστε να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Η βία και η εγκληματικότητα εμφανίζονται με ποικίλες μορφές και διακινούνται κάθε φορά με νέες μεθόδους και υπερσύγχρονα μέσα. Η παραβατικότητα στην καθημερινή μας ζωή επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική συνοχή. Οι επιτήδειοι δε, αυτών των παραβατικών συμπεριφορών απαξιώνουν την έννοια της ζωής και αμαυρώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Εμείς στην Ελληνική Αστυνομία γνωρίζουμε καλύτερα από όλους ότι η ανθρώπινη ζωή έχει πρωταρχική αξία ενώ η ειρηνική συμβίωση, χωρίς φοβία, είναι προϋπόθεση ευημερίας και ανάπτυξης.

Η συμπάθεια και η εμπιστοσύνη των πολιτών μάς ενθαρρύνει να εφαρμόσουμε τον Νόμο. Η ανιδιοτελής και σταθερή στάση και προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον και στην αποστολή μας είναι ο λόγος που η Αστυνομία καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και ενισχύεται η άποψη ότι είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη, κινούμενοι πάντα σύμφωνα με τις επιταγές τού Συντάγματος και των Νόμων».

 

Τιμήθηκε Ελληνική Αστυνομία Προστάτης Άγιος Άγιος Αρτέμιος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top