Παρασκευή 30 Οκτ 2020 3:29      

Την βοήθεια των δήμων ζητά ο ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις

Τη συνδρομή των δήμων στο εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ ζητά ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεοφάνης Κουρεμπές, με επιστολή  προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, και άλλων φορέων της αυτοδιοίκησης ,με την οποία ζητά τη συνδρομή  τους, με τη διάθεση προσωπικού, στις περιοχές ευθύνης τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρεμπές ζητά τη συνδρομή των  φορέων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαθέσουν γεωπόνους στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και  Θεσσαλίας, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και ακριβής εκτίμηση των ζημιών.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η αναγκαιότητα της συνδρομής των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης ανέκυψε  μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 2,5 μηνών από τα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές,  σε πολλές περιοχές της χώρας, τόσο στη φυτική και ζωική παραγωγή όσο και σε πάγιο κεφάλαιο.

Αποζημιώσεις και προϋποθέσεις 

Στο μεταξύ εντός του Νοεμβρίου και μόνο στους αγρότες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι θα ξεκινήσει να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2016 καθώς και εκείνες παλαιότερων ετών, με στόχο να δοθούν ως τέλος του έτους 15 εκατ. ευρώ, με βάση τον προϋπολογισμό του οργανισμού. Οι αποζημιώσεις θα δοθούν υπό τις δύο αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος: οι αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και  θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία των ζημιών και να έχουν εκκαθαριστεί τα πορίσματα.

Ο στόχος είναι να δοθούν όλα τα χρήματα που μπορούν  να δώσουν  μέχρι τέλος του 2016, με βάση τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.

ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές Γεωπόνοι Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας Ζημιές Χρήματα Αποζημιώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top