Τρίτη 21 Ιαν 2020 10:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στο Μάτι: Η πρώτη συγγνώμη της κυβέρνησης

Χρειάστηκαν 11 ημέρες από τη φονική πυρκαγιά με τους δεκάδες νεκρούς στην Ανατολική Αττική, για να ακούσουμε την πρώτη συγγνώμη από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν ακούστηκε βέβαια ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τους άμεσα εμπλεκόμενους υπουργούς για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς αλλά δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Φ. Κουβέλης

«Ζητώ συγγνώμη αν και οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν» είπε ο Φώτης Κουβέλης λίγες ώρες μετά το επικοινωνιακό σόου τριών υπουργών (Σταθάκης, Σκουρλέτης, Φάμελλος) οι οποίοι έριχναν όλο το φταίξιμο για την καταστροφή στα αυθαίρετα, προαναγγέλλοντας μάλιστα κατεδαφίσεις – εξπρές.

Ερωτηθείς – μιλώντας στον ANT1 – για το αν θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί κάποιοι υπουργοί, κινήθηκε στην κυβερνητική γραμμή λέγοντας ότι «οι εν θερμώ παραιτήσεις και οι εν θερμώ αναζήτηση ευθυνών δεν υπηρετούν τους σκοπούς σε αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα στάθηκε στο γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά – όπως είπε – δεν έγινε δεκτή.

Ωστόσο, μετά τη συγγνώμη, ο κ. Κουβέλης μπήκε και πάλι εντός κυβερνητικής γραμμής, σημειώνοντας ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει στην αντιμετώπιση της κρίσης». Μπορεί, πρόσθεσε, να έχουν υπάρξει λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του…».

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν νεκροί;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουβέλης για να συνεχίσει: «Ενδεχομένως. Αν έλλειπαν όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή» είπε ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας – εννοώντας προφανώς την άναρχη δόμηση – την ώρα που ο επίσημος απολογισμός μιλά για 85 ταυτοποιημένους νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

Μάτι Πυρκαγιές Πληγέντες Φώτης Κουβέλης Συγνώμη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top