Τετάρτη 25 Νοε 2020 7:19      

Τρεις απρόσκλητοι, απρόβλεπτοι και ύπουλοι επισκέπτες

Τι ωραία που τα λέει, φίλε μου, ο ποιητής!

​«Ήρθαν, λέει, οι εχθροί μου Αμέτρητες φορές, ντυμένοι, «φίλοι» και τα δώρα τους άλλα δεν ήταν παρά μονάχα σίδερο και φωτιά».

Καθώς και οι άλλος ποιητής , εφιστά την προσοχή στο παιδί, με το τραγούδι: «Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί όσο υπάρχει  το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

Θεόπνευστα και τα δύο. 

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η γαλάζια πατρίδα μας. 

Πρώτα είναι το οικονομικό που εδώ και μια δεκαετία, νοιώθαμε μια δυνατή ασφυξία να μας πνίγει, κι εκεί που νομίσαμε πως το ξεπεράσαμε με ότι αυτό συνεπάγεται, νάσου μας προέκυψε το προσφυγικό, μεταναστευτικό, που ο απάνθρωπος σατανικός γείτονάς μας, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία, άνοιξε την κάνουλα της προσφυγικής ροής, και σε συνεργασία με τους δουλεμπόρους, προώθησε  στις αφύλακτες ελληνικές νησιωτικές ακτές πρόσφυγες Ισλαμιστές, έχοντας μέσα στο σατανικό μυαλό του, ένα παμπόνηρο  σχέδιο να καταλάβει την Ελλάδα με τρόπο υβριδικό, αναίμακτα και χωρίς την χρήση όπλων ή βομβαρδισμών, στο οποίο είναι πλήρως ασκημένος να κάνει, όπως με τα κράτη που βρίσκεται χρόνια τώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. 

 Οι Έλληνες και προ παντός οι νησιώτες μας,  έδειξαν χρόνια τώρα τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους στους πρόσφυγες και τους περιέθαλψαν στο έπακρο, σε βαθμό που προκάλεσαν διεθνή έπαινο και θαυμασμό. 

 Όμως αυτός ο αθεόφοβος, κάθε φορά που απαιτούσε επί πλέον οικονομικά οφέλη, απειλούσε πως θα αυξήσει την εκροή του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού σε τέτοιο βαθμό που, επί τέλους τον πήρανε χαμπάρι ( τουρκική λέξη), οι ανίδεοι και περί άλλων τυρβάζοντες Έλληνες, οι οποίοι μπροστά στον κοινό εχθρό ενώθηκαν σαν μια γροθιά, όπως κάνουν πάντα, και την ύστατη στιγμή του είπαν, στοπ.

Τότε ο ύπουλος σατανάς επινόησε μια άλλη κερκόπορτα να εισέλθει στην πατρίδα μας, όπως έκαναν πάλαι ποτέ οι πρόγονοί του. Έτσι στράφηκε στον παραποτάμιο Έβρο, όπου έβαλε λιτούς και δεμένους, να παραβιάσουν τα σύνορα  μιας άλλης ελεύθερης γης. Έβγαλε βαρυποινίτες από τις φυλακές, τους εξόπλισε με χημικά και δακρυγόνα και τους εξαμόλησε σε έναν υβριδικό πόλεμο χωρίς κοστοβόρα όπλα, και με προβοκάτσιες, με fake news, και με ψευδή προπαγάνδα στην οποία είναι μαέστρος, ξεχύθηκε να παραπλανήσει την διεθνή κοινή γνώμη. 

Μάταια όμως, διότι λίγο πολύ, όλοι κατάλαβαν πως, είναι αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ανθρώπινη δυστυχία, τον πόνο και την ταλαιπωρία, για ίδιον όφελος. 

 Δεν ξέρει όμως ο ανιστόρητος, πως ο Έλληνας μπορεί να είναι ευαίσθητος στον πόνο και στη θλίψη του συνανθρώπου, αλλά κουτός δεν είναι, και μία δημιουργική πονηριά την έχει αφού αυτός εφηύρε τον … Δούρειο Ίππο!

Και τώρα  βλέπουμε στο διαδίκτυο πως εφηύραν ένα νέο μηχάνημα  που εκτοξεύει τα δακρυγόνα των Τούρκων ξοπίσω τους. 

Όσο για πατριώτες την ώρα του πολέμου, ο Έλληνας θυσιάζεται υπέρ πίστεως και πατρίδας. Έχει την δική του πίστη στον Χριστό και δεν χρειάζεται κανένα Ισλάμ που αβρόχεις ποσίν, επιβουλεύεται ο άθλιος Ερντογάν να επιβάλλει στην πατρίδα μας εξαθλιωμένους ισλαμιστές και κρυφούς τζιχανιστές… Μολών λαβέ λοιπόν!

Και ύστερα ήρθαν οι.. μέλισσες!

Ο τρίτος απρόβλεπτος, απρόσκλητος και ύπουλος επισκέπτης είναι ένας άγνωστος πρωτόγονος ιός ( τη κορώνας ο γιό, εις ποντιακήν διάλεκτον), ο κορωναϊός. 

Ποιος είναι αυτός ο ιός; Δεν ξέρω. 

Ποιος τον προκάλεσε; Η κινέζικη γαστρονομική προτίμηση να τρώνε κάθε τι που κινείται. Από φίδια, βατράχους, ποντίκια, σκορπιούς μέχρι την φτερωτή νυχτερίδα! 

Τι γούστα είναι αυτά Θεέ μου!!!

Και τώρα τι; Είναι άκρως μεταδοτικός. Ο φόβος και ο τρόμος. Λοιμός, επιδημία, πανδημία. Ολη μέρα από το διαδίκτυο, μας εξηγούν και μας παροτρύνουν πώς να προφυλασσόμαστε καθημερινά. 

Στο σημείο αυτό ο νους μου με ταξιδεύει στα βάθη των αιώνων, τότε που ρώτησαν τον Ιησού οι μαθητές Του, να τους φανερώσει «τι το σημείον της συντέλειας του αιώνος;» 

Και Εκείνος απαντά «θέλετε δε ακούσει πολέμους και φήμας πολέμων’ προσέχετε μη ταραχθήτε’ επειδή πάντα ταύτα πρέπει να γίνωσιν. Αλλά δεν είναι έτι το τέλος. Διότι θέλει εγερθεί έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν. Και θέλουσι γείνει πείναι και λοιμοί, και σεισμοί κατά τόπους. Πάντα δε ταύτα είναι ωδίνων». Ματθ. Κδ’ ε,6,7. Κατάλαβες φίλε μου; 
Βέβαια, προέκυψαν και στο παρελθόν τέτοιου είδους λοιμώξεις σαν την πανώλη, την χολέρα που την προκάλεσαν τα ποντίκια σε ανθρώπους που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε προσφυγικά και διάφορα άλλα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, περιορισμένης  επέκτασης σε σύγκριση μ’ αυτόν τον παγκοσμίως άγνωστο ιό. 

Είναι βλέπεις, φίλε μου, και το «τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει γην», που προείπε ο Δανιήλ, ιβ’ 4. Και διευκόλυνε την μετάδοσή του. 

Σήμερα ο ιός αυτός πρόσβαλε στην αρχή λίγους κινέζους, οι οποίοι χωρίς  να το γνωρίζουν ταξίδεψαν με αεροπλάνο και βρέθηκαν στη στιγμή, στην άλλη άκρη της γης, μεταφέροντας εκ του ασφαλούς τον ιό όπου γης. 

Και είναι μόνο η αρχή. 

Διότι  διαβάζοντας παρακάτω στο κεφάλαιο κδ’ 21 του Ματθαίου λέει: Διότι τότε θέλει είσθαι θλίψις μεγάλη, οποία δεν έγεινεν απ’ αρχής κόσμου έως του νυν, ουδέ θέλει γίνει. Και αν δεν συνετέμνοντο αι ημέραι εκείναι, δεν ήθελε σωθεί ουδεμία σαρξ. Δια τους εκλεκτούς όμως θέλουσι συντμιθή αι ημέραι εκείναι».

Αυτά είναι, φίλε μου αναγνώστη, όσα έμαθα γι αυτόν τον λοιμό, ερευνώντας τις Γραφές. 

Εύχομαι το ίδιο να κάνει και συ, διότι ο καιρός γαρ εγγύς, και διότι σήμερα διαβάζοντας την Αγία σου Γραφή είναι σαν να διαβάζει την πρωινή σου εφημερίδα … 

Δέσποινα Χ. Ποικιλίδου 
Ζωγράφος -  Λογοτέχνης

Υ.Γ. Μέσα στα τόσα δυσάρεστα νέα ακούστηκε και κάτι αισιόδοξο. 

Ρώτησε ένας Τούρκος τον αυστριακό στρατιώτη που ήρθε βοηθήσει τους Έλληνες εκεί στον Έβρο, τι δουλειά έχει εκεί πέρα, κι εκείνος τον απάντησε, πως ήρθε να προστατέψει τα σύνορα της πατρίδας του, επειδή τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και έγινε viral… 

Άρθρα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top