Τετάρτη 1 Απρ 2020 4:41      

Τριήμερες δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Πιερίας

Τριήμερο δράσεων πραγματοποίησαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας, με επίκεντρο το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας της Εθνικότητας, της γλώσσας και των επιπτώσεων του προσύμφωνου των Πρεσπών.

Στόχος των δράσεων, η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με αυτό το φλέγον θέμα, «γιατί η Διαφύλαξη, η Προώθηση και η Προβολή των Παραδόσεων, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Ελλάδος είναι από τους πιο κύριους σκοπούς των καταστατικών μας, οι οποίοι βάλλονται κατάφορα με το εν λόγω προσύμφωνο» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου οι ομιλητές κύριοι Νίκος Λυγερός και Γιώργος Τάτσιος αντίστοιχα, ο καθένας με το κύρος της ιδιότητας τους, διαφώτισαν για όλα τα καίρια σημεία του προσύμφωνου των Πρεσπών, απάντησαν στα ερωτήματα των ακροατών  και προέτρεψαν να μην απογοητευόμαστε αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί όλο το ηθικό, ιστορικό και νομικό δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Οι ομιλίες 

Ο κ.Λυγερός αναλύοντας τα επίμαχα άρθρα του διάτρητου προσύμφωνου, σόκαρε και θύμωσε το ακροατήριο, με τις εξοργιστικά ανθελληνικές παραχωρήσεις και αλλαγές που προβλέπονται στην Παιδεία, την Ιστορική αλήθεια και την Οικονομία της Ελλάδος, σε περίπτωση επικύρωσης της ανωτέρω λανθασμένης ενέργειας, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ξεδιάλυνε τη σύγχυση που επικρατεί επί του θέματος, λόγω παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού και ενδυνάμωσε την πίστη όλων, ότι η ανατροπή των λαθών της συμφωνίας είναι εφικτή μέσω της γνώσης του περιεχομένου της, όπως έγινε και με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο.

Ο κ.Τάτσιος ενημέρωσε για τις νομικές κινήσεις της Ομοσπονδίας όσον αφορά την ακύρωση του προσύμφωνου, καθώς και για όλη την προπαγάνδα των Σκοπίων στην παράδοση και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Επισήμανε τον αγώνα που έδωσαν οι Μακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία, τόσο σε νομικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο πριν ακόμα ο κόσμος πληροφορηθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και μετά την υπογραφή.

Τα νομικά επιτελεία των Ομοσπονδιών εργάζονται αδιάκοπα και κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση όχι μόνο του προσύμφωνου αλλά και για το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

«Τους ευχαριστούμε και τους δύο που μας έκαναν την τιμή και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, προσφέροντας όλες αυτές τις πολύτιμες γνώσεις-δυνατά όπλα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με καλύτερο, σωστότερο τρόπο και ιδέες αλλά πάνω απ’ όλα με αισιοδοξία!

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τα μέσα επικοινωνίας και όσους συμμετείχαν με τις παρεμβάσεις τους, θετικά ή αρνητικά, αλλά με καλή πρόθεση, στην διαμόρφωση της σημερινής εικόνας, αλλά και των κινητοποιήσεων που μέλλονται να συμβούν».

Η συγκέντρωση στα διόδια  

Την Κυριακή 15 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και μοιράστηκαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα ενημερωτικά φυλλάδια, που αποδεικνύουν την ιστορική αλήθεια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.

«Ειρηνικά, όμως πάντα δυναμικά και με πατριωτικό παλμό στείλαμε ξανά το μήνυμά μας προς όλες τις πλευρές ότι δεν διαπραγματευόμαστε, δεν χαρίζουμε δεν ξεπουλάμε το όνομα και την ιστορία της πατρίδας μας» αναφέρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ν. Πιερίας Μακεδονία Δράσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top