Πέμπτη 20 Ιουν 2019 0:11      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσακαλώτος - Αχτσιόγλου: Οι δανειστές θέλουν ομαδικές απολύσεις

Εντονος προβληματισμός, αν όχι νευρικότητα, επικράτησε στην ενημέρωση που έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εφη Αχτσιόγλου σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η άτυπη σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Τετάρτης με τη συμμετοχή των μελών των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας επιχείρησαν με δραματικούς τόνους να δείξουν ότι οι δανειστές είναι αμετακίνητοι αναφορικά με τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι Θεσμοί απαιτούν εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ.

Επίσης, υποστήριξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των συντάξεων ενώ παραδέχθηκαν ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας έχει χαθεί. Πρόσθεσαν ότι επόμενος στόχος είναι η παρουσίαση ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.

Εκτός αυτών, τεράστια απόσταση μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των απόψεων των πιστωτών υπάρχει και στο ζήτημα των λεγόμενων αντίμετρων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι οι δανειστές δίνουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ως αντίμετρα. Μεταξύ αυτών είναι τα δωρεάν σχολικά γεύματα ή η ανέγερση και στήριξη νοσοκομείων από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν έντονη απογοήτευση, δυσφορία και εκνευρισμό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επενδύσει αρκετά στα περίφημα αντίμετρα.
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης που μετέχουν στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, φέρονται να ζήτησαν από τους δύο κορυφαίους υπουργούς συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των ανωτάτων καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τσακαλώτος Αχτσιόγλου Δανειστές Απολύσεις ΣΥΡΙΖΑ Αφορολόγητο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top