Κυριακή 24 Ιαν 2021 10:50      

Βενετία: Χιλιάδες τουρίστες αποκλείστηκαν από τις εναρκτήριες εκδηλώσεις του καρναβαλιού (Βίντεο)

Το Καρναβάλι της Βενετίας, το μεγαλύτερο γεγονός στο ημερολόγιο της πόλης της λιμνοθάλασσας, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο λόγω των μέτρων που θεσπίστηκαν πρόσφατα από τις αρχές της πόλης για την αντιμετώπιση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών τέθηκε σε εφαρμογή το μεγάλο πείραμα του «numero chiuso» (περιορισμένης πρόσβασης) στις όχθες του Καναρέτζο

Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση με υπερθέαμα φωτός και παράσταση τσίρκου, πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του καναλιού Καναρέτζο, στη βορειοδυτική Βενετία, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Είχε αποφασιστεί εκ των προτέρων ότι δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους με απαραίτητη για όλους την επίδειξη ταυτότητας. 

Η εκδήλωση έπρεπε να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και μέχρι τις 5.20 ο αριθμός αυτός είχε ήδη ξεπεραστεί. Υπήρχαν πολύ περισσότεροι, περίπου 20.000 άνθρωποι έξω από την «προνομιούχα ζώνη» από όσους βρέθηκαν εντός και ο στενός δρόμος μεταξύ του σταθμού και του καναλιού σύντομα γέμισε κόσμο. 

Η αστυνομία έπρεπε να επέμβει για να απελευθερώσει τις δύο γέφυρες πάνω από το κανάλι Καναρέτζο. Πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι εμποδίστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι αισθάνθηκαν σαν όμηροι μέσα στην πόλη τους. Η λέξη «χάος» βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων.

Καρναβάλι Βενετία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top