Τετάρτη 24 Ιουλ 2019 1:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Απεργία της ΑΔΕΔΥ εχθές

Την πρώτη   24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε χθες   η ΑΔΕΔΥ, «μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια».

Η Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων διεκδικεί την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει μειώσεις της τάξης του 40%  στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων και κάνει λόγο για οικονομική αφαίμαξη, η οποία «δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως».

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας, έδωσαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ, της ΕΛΜΕ. Διακρίναμε τους Σιαμάγκα Θόδωρο, Πρόεδρο  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ,  Κιτιξή Κώστα, Γνωσούλα Χαϊλατζίδου μέλος Δ.Σ.της ΑΔΕΔΥ, τον Τσακιρίδη Βασίλη μέλος του Δ.Σ ΑΔΕΔΥ, τον Χρήστο Αντωνίου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, τον Συμεωνίδη  Στάθη  Γραμματέα  Δ.Σ. ΑΔΕΔΥ, τον Τόκα  Στέργιο  ταμία  Δ.Σ ΑΔΕΔΥ.
Στην πλευρά του ΠΑΜΕ τον Μιχάλη Αθανασούλα  και  την Καίτη Τερζοπούλου.
Πανώ  με αιτήματα έχει τοποθετήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 

 

 

ΑΔΕΔΥ Απεργία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top