Παρασκευή 5 Μαρ 2021 8:53      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Εκατοντάδες μαθητές στην πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

«Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας». Έτσι ξεκίνησαν την πορεία τους εκατοντάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Παρασκευή.

Η δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Στο δρόμο που χάραξε η 16χρο νη Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ βαδίζει και η ελληνική νεολαία.

Η Γκρέτα μίλησε στην Επιτροπή για το Περιβάλλον την περασμένη Άνοιξη.

Το σπίτι μας καταρρέει" επανέλαβε πολλές φορές και με τρεμάμενη φωνή η Γκρέτα, μιλώντας στην επιτροπή για το Περιβάλλον του ΕΚ και υποστηρίζοντας ότι πρέπει να "πανικοβληθούν όπως θα πανικοβάλλονταν εάν υπήρχε μια φωτιά, σαν αυτήν που κατέστρεψε χθες την Παναγία των Παρισίων". Το 2030, είπε, "θα φτάσουμε σε ένα σημείο δίχως επιστροφή για τον πολιτισμό μας", εκτός και αν προηγηθούν σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης τουλάχιστον κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

"Μπορεί να είμαι μια απλή μαθήτρια, αλλά δεν μπορείτε να αγνοείτε την επιστήμη και όλα αυτά τα παιδιά. Σας ικετεύω μην αποτύχετε σε αυτό", κατέληξε η 16χρονη Γκρέτα.

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top