Τετάρτη 19 Ιουν 2019 23:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Ένα ιδιαίτερο συνέδριο στην Κατερίνη...

Ένα ιδιαίτερο συνέδριο με θέμα  την κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις στο περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 9 & 10 Νοεμβρίου σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ. 

 Ο Δήμαρχος Κατερίνης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής, Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε.. και στο συνέδριο του περασμένου χρόνου στο Ηράκλειο της Κρήτης επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής απαιτεί μια ολιστική  προσέγγιση και όχι αποσπασματικές ενέργειες  που   εστιάζονται μόνο στα οικονομικά αποτελέσματα. Είναι  αναγκαίο όλα τα έργα να συνοδεύονται από βιοκλιματική αξιολόγηση και  μελέτη.

Είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιούνται ψυχρά υλικά στις δημόσιες υποδομές . Πράγμα που υιοθέτησε και στην ανάπλαση της Πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη)

Το συνέδριο θα γίνει στον Καπνικό Σταθμό, και  στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης της Κατερίνης. 

Την ενημέρωση προς το σώμα έκανε ο Δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης, αναφέροντας  ότι η οικονομική συμμετοχή του Δήμου ανέρχεται στα 12.000 ευρώ και κάλεσε και άλλες εθελοντικές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή. 

Στο θέμα συγκατένευσε η αντιπολίτευση, αν και αρχικά χαρακτηρίστηκε ως προεκλογική φιέστα, με την επισήμανση ότι  όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα έχει συνέχεια. 

Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή είπε ο Θανάσης Λιακόπουλος και τη χαιρετίζουμε θετικά.

Βημα...τίζοντας περιβάλλον

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top