Κυριακή 19 Μάιος 2019 11:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Καταγγελίες και ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Θα προβούμε σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση διεμήνυσε ο Δ.Σ. Γ. Κυριακίδης, για τη διαδικασία ανακατασκευής της πλατείας Δημαρχείου, η οποία γίνεται χωρίς κατάθεση μελέτης και χωρίς προϋπολογισμό κόστους. 

Επιπλέον τα έργα των σχολικών υποδομών πρέπει να γίνουν με χρηματοδότηση των αρμόδιων υπουργείων, δεν συντρέχει βιασύνη, εκτός αν πρέπει να γίνουν τώρα για να δημιουργήσουμε ευνοϊκές καταστάσεις λόγω εκλογών. «Θέλετε δάνειο για να πάτε καθαρά στις εκλογές» επέμενε ο κ. Κυριακίδης. 

Την ίδια άποψη είχε και ο Θ. Λιακόπουλος, ο οποίος είπε ότι τα έργα των σχολείων πρέπει να γίνουν από τον ΟΣΚ και όχι να επιβαρυνθεί με δάνεια ο δήμος.

Η ευθιξία του δημάρχου έφτασε στο ζενίθ όταν ρωτήθηκε από την κα Χαϊλατζίδου αν υπάρχουν δάνεια του Δήμου που δεν εξυπηρετούνται. 

Ο Δήμος οφείλει μόνο 8 εκατομμύρια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και έχει ταμειακά υπόλοιπα 12 εκατομμυρίων, και αν παρ’ ελπίδα πάρουμε και άλλα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μας χρειαστεί το δάνειο, είπε ο Δήμαρχος. 

Συνεπής στις υποχρεώσεις του είναι ο Δήμος είπε ο Λ. Ντόντης αντιδήμαρχος οικονομικών. Οι δύο μισθοδοσίες προσωπικού, όπως ορίζει ο Νόμος υπάρχουν στο ταμείο του, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια λανθασμένη υπηρεσιακή αναφορά, την οποία παρερμήνευσαν οι της αντιπολίτευσης.

Να αναβάλουμε το θέμα για άλλο χρόνο ζήτησε ο Θ. Λιακόπουλος, αφού η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι καλή. 

Στο σημείο αυτό ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου παρουσίασε τους κατατεθειμένους ισολογισμούς που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του Δημάρχου, για την ταμειακή κατάσταση, με την επισήμανση ότι δεν υπάρχουν πιο ακριβή στοιχεία από αυτά που παρουσιάζουν οι ισολογισμοί.

Τελικά η απόφαση για τη λήψη του δανείου ελήφθη κατά πλειοψηφία. 

Δήμος Κατερίνης Δημοτικό Συμβούλιο Καταγγελία Πλατεία Δημαρχείου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top