Παρασκευή 15 Φεβ 2019 21:56      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Με διάθεση εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κατερίνης

Με διάθεση εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κατερίνης, ενημερώνοντας το σώμα για την υλοποίηση έργων που σχέση έχουν με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η δημιουργία χώρου πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες στις ακτές της Πιερίας. Συγκεκριμένα δημιουργούνται χώροι στην παραλία Κορινού, δύο στην Παραλία Κατερίνης και ένας στην Κατερινόσκαλα. Στους χώρους αυτούς δημιουργήθηκαν ράμπες για καρότσια  και άλλες υποδομές εξυπηρέτησης των ΑμΕΑ. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μόνο 10 νομοί έχουν ενταχθεί σε ανάλογο πρόγραμμα και στη βόρεια Ελλάδα, μόνο η Κατερίνη και η Σιθωνία.

Ένα δεύτερο επίτευγμα που με χαρά γνωστοποίησε ο δήμαρχος ήταν η δημιουργία ενός πάρκου 90 στρεμμάτων στο χώρο πάνω από την υπογειοποίηση, ο οποίος ανήκει πλέον στην Κατερίνη για χρήση και διαχείριση και θα μετατραπεί σε χώρο αναψυχής για την συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αναβαθμίζοντας μια υποβαθμισμένη περιοχή. 

Το τρίτο πράγμα που έκανε γνωστό ο δήμαρχος είναι η απόφαση για αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας δημαρχείου με τη φύτευση δέντρων δίπλα στο συντριβάνι  και την παιδική χαρά που πρόσφατα δημιουργήθηκε και ικανοποίησε πλήρως τον παιδόκοσμο της περιοχής. Μάλιστα παρουσίασε και χάρτη που απεικονίζει τη θερμική εκπομπή με τα σημερινά δεδομένα και την ελαχιστοποίηση της αφού η πλατεία πρασινίσει. 

Δήμος Κατερίνης Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης Σάββας Χιονίδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top