Τετάρτη 8 Ιουλ 2020 16:45      

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Μία από τις κορυφαίες στιγμές την παρέλασης!

Ήταν από τις κορυφαίες στιγμές την παρέλασης για την επέτειο του έπους του ’40 την Κυριακή στην Κατερίνη . 

Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε ένας σύλλογος, που παρέλασε με αυθεντικά όπλα και στολές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! 

Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γεώργιος Δουράτσος, Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μιχάλης Τσαρτσίδης» που καταχειροκροτήθηκε την Κυριακή,  είναι η μεγαλύτερη αναβιωτική ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις λίγες στον κόσμο που χρησιμοποιεί στις παρουσίες της, τα γνήσια και αυθεντικά όπλα της περιόδου που αναπαριστάται.

Όλα τα όπλα και τα υπόλοιπα κειμήλια είναι αυθεντικά, από την ηρωική μάχη του Ρούπελ το 1941 και τα έχει διασώσει ο κ. Μιχάλης Τσαρτσίδης από το πεδίο μάχης του οχυρού κι έφτιαξε τότε ομάδα αντίστασης κατά των κατακτητών.

Η πρωτοβουλία της παρουσίας τους στην παρέλαση της Κατερίνης ανήκει στον τοπικό σύμβουλο Κατερίνης Ανδρέα Καρασαββίδη, που η πρόταση του βρήκε αμέσως την συγκατάθεση του Δήμου Κατερίνης, τόσο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμη Τσίρκου, όσο και της αντιδημάρχου Κατερίνης Πιπίτσας Μακρίδου που έκαναν ότι ήταν δυνατόν, ώστε η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γεώργιος Δουράτσος, Διοικητής Ρούπελ» να βρεθεί στην πόλη μας και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου. 

Βημα...τίζοντας 28η Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top