Τρίτη 22 Οκτ 2019 22:15      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Μια χτυπητή παράλειψη...

..ΠΟΥ ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ζούμε τις μέρες της μεγάλης εθνεγερσίας του 1821, και πλήθος εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας, με σχολικές γιορτές, σημαιοστολισμούς, δοξολογίες, πανηγυρισμούς, λόγους, παρελάσεις, χορούς και δεξιώσεις. Έτσι πρέπει να γίνεται. 

Οι αγωνιστές, οι ήρωες και οι νεκροί έχουν  δικαίωμα στη μνήμη. 

Όμως στον τόπο μας χτυπητά, και στην υπόλοιπη χώρα αισθητά, ενώ στις σχολικές αίθουσες των εκδηλώσεων και στους διαδρόμους των σχολικών κτηρίων υπάρχουν αναρτημένα τα πορτρέτα των ηρώων  του 1821, λείπει χαρακτηριστικά η μορφή του ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, που αποτελεί τον ΠΡΩΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΝΕΚΡΟ του 1821, και αναμφίβολα έχει χαρακτηριστεί από πλήθος ιστορικών (Ρώσων, Ρουμάνων, Σέρβων και πλειάδας Ελλήνων, όπως από τους Φιλήμωνα, Σπύρο Μελά, Παπαρηγόπουλο, Βακαλόπουλο, Κωστόπουλο, Κόκκινο, Φωτεινό, κ.α) το alter ego του Αλέξανδρου Υψηλάντη, αδελφός και σωτήρας του. 

Για να προστεθεί στα πορτρέτα που διαθέτουν ήδη το Σχολείο μας. Η ίδια παράλειψη κατά κόρων σημειώνεται από την πλευρά των ομιλητών στη δοξολογία για την εθνική επέτειο, καθώς γίνεται πληθωρική αναφορά στους ήρωες  της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, και λείπουν παντελώς οι αναφορές στους ήρωες του Ολύμπου, των Πιερίων, του Βερμίου, του Άθω και της ευρύτερης Μακεδονίας. Κι ύστερα έχουν άδικο όσοι στις μέρες μας διαπιστώνουν  ανιστόρητους να δημιουργούν καριέρες, σκυλεύοντας στα πάθη της καθημαγμένης Μακεδονίας. 

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top