Πέμπτη 25 Φεβ 2021 9:14      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Μια πολύ ωραία εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ

Μια  επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ όπου η αειθαλής Δέσποινα Ποικιλίδου παρουσίασε το βιβλίο της  «Επίγεια διαδρομή»  

Τρεις άνθρωποι μίλησαν για το βιβλίο και τις αρετές του. Η Ευγενία Κορτσάρη η οποία χαρακτήρισε την κα Ποικιλίδου πνεύμα ανήσυχο, πολυσχιδή καλλιτεχνικά, εικαστικό και λογοτέχνη, με συμμετοχή σε 45 εκθέσεις ζωγραφικής από τις οποίες οι εννέα ατομικές, πρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κατερίνης για σειρά ετών, και σήμερα δραστήριο μέλος του συλλόγου συγγραφέων Κατερίνης. 

Ο δικηγόρος Γιάννης Σιδηρόπουλος, έδωσε την κοινωνική διάσταση του έργου, αρχίζοντας από τον τίτλο που δεν τον έβαλε τυχαία η συγγραφέας, η οποία πιστεύει σίγουρα και στην επουράνια διαδρομή. Δεν είναι μυθοπλασία το έργο της κυρίας  Ποικιλίδου ανήκει στις κατηγορίες της αυτοβιογραφίας και του χρονογραφήματος. Είναι βιωματικό και πρόθεση της συγγραφέως δεν είναι γράψει μια ιστορία, αλλά να παρουσιάσει την ιστορία που έζησε και τώρα έχει αποκρυσταλλωθεί μέσα της. 

Ο Γιώργος Κανταρτζής με τον ξεκάθαρο λόγο του μίλησε για τη θρησκευτική διάσταση του έργου. Σίγουρα η πίστη της συγγραφέως είναι βαθειά. Η κυρία Δέσποινα  έχει καλλιτεχνική φλέβα,  και διακρίθηκε στην ποίηση, στο ζωγραφική και τώρα στη λογοτεχνία. Είναι συχνή αρθρογράφος τοπικών εφημερίδων, αλλά εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ξενάγηση που κάνει στον αναγνώστη αρχίζοντας από το 1940 έως και σήμερα δεν είναι μια απαρίθμηση γεγονότων  που έχει γίνει και από άλλους ίσως πιο ειδικούς. Είναι η εξιστόρηση της δικής της αλήθειας, όπως την είδε, την άκουσε, την έζησε, και αυτήν καταθέτει μέσα από τα δικά της φίλτρα, τις δικές της επιρροές, τη δική της οπτική. 

Η συγγραφέας διάβασε επιλεκτικά δύο σημεία από το βιβλίο της και ευχαρίστησε θερμά τους πολλούς φίλους της που της έκαναν να τιμή να παραβρεθούν σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της.  Υπέγραψε τα βιβλία της και δεξιώθηκε  εύχαρις τους καλεσμένους της με πλούσιο μπουφέ και άφθονο κρασί που προσέφερε ευγενώς η κάβα ΑΔΑΜΟΣ από το Κίτρος.   

Το βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ στάθηκε για άλλη μια φορά ένας φιλόξενος χώρος για την παρουσίαση μιας πνευματικής δημιουργίας. 

 

Βημα...τίζοντας Μάτι εκδηλώσεις Βιβλιοπαρουσίαση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top