Πέμπτη 29 Οκτ 2020 3:27      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Παραλία Κατερίνης sos

Η εικόνα από μια καθημερινή μέρα στην Παραλία Κατερίνης (Τετάρτη 8.7.2020) πρωί. Η κίνηση ενδιαφέρουσα. Δεν σφύζει από κόσμο, αλλά δεν είναι έρημη. Είναι ικανοποιητικό αυτό θα αναρωτηθεί κανείς; Σίγουρα όχι. Στην ήδη μικρή τουριστική περίοδο, τριών μηνών συνολικά με βροχές και άλλα, οι σημερινές συνθήκες είναι προβληματικές.

Οι προσπάθειες να σταθεί όρθιος ο τουρισμός γίνονται. Αλλά πολλά δεν εξαρτώνται από μας. Ακόμα κι αν ήταν ιδανικές οι συνθήκες στην Παραλία Κατερίνης, η καθαριότητα τέλεια, η ακτή πεντακάθαρη, οι χώροι στάθμευσης ικανοποιητικοί, δεν θα άλλαζαν και πολλά πράγματα γιατί ζούμε σε ειδικές συνθήκες. Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και το προϊόν χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται κάτι άλλο για να προσελκύει και πάλι το ενδιαφέρον. Κακά τα ψέματα για να μπει στο χάρτη η Παραλία ως τοπ προορισμός τώρα πια χρειάζεται προσπάθεια. Χρειάζονται ιδέες. Το τρένο το χάσαμε μετά τη 10ετία του 1990 και φέρουμε μέρος της ευθύνης με ολιγωρίες και έλλειψη σχεδιασμού. Οι επιχειρηματίες της Παραλίας, της Κατερινόσκαλας, του Κορινού είναι ώριμοι πλέον.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν απογοητευτεί. Πριν χρόνια μιλούσαμε με επιχειρηματία της Παραλίας δεύτερης γενιάς, που έβλεπε την επερχόμενη κρίση και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν άλλαξε τίποτε από τότε.

Σήμερα νέα επιχειρηματικά σχήματα μπαίνουν στο χορό. Από τη μεριά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα γίνουν πολλά. Με προσπάθειες ένταξης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και σχεδιασμό 10ετιών. Η δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να βοηθήσει. Αυτό έδειξε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, με την εκμίσθωση των τελευταίων δημοτικών εκτάσεων στην παραλιακή ζώνη. Διαφαίνεται μια διάθεση συναίνεσης σε σοβαρά θέματα. Πράγμα που προοιωνίζει ευχάριστες εξελίξεις. Υπάρχουν άνθρωποι στο δημοτικό συμβούλιο που είναι ικανοί, γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν προοδευτικές απόψεις . Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βοηθήσουν να πάει μπροστά ο τόπος. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους. Είπαμε οι συνθήκες είναι ειδικές, δεν περισσεύει κανένας. Ο δήμαρχος Κατερίνης πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν αυτό. Και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ανθρώπων της Παραλίας. Με την ολοκλήρωση της προβλήτας τους έδωσε μια ανάσα. Αλλά δεν φτάνει. Χρειάζονται κι άλλα. Ειδικά τώρα που έχουν απέναντί τους το Θεό…

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top