Παρασκευή 13 Δεκ 2019 19:03      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Πολεμικό το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές  έγινε πολεμικό κατά τη συζήτηση κυρίως του ισολογισμού και απολογισμού έτους 2017, όπου  οι δ.σ Χαϊλατζίδου, Νταρλανιάννη, Κυριακίδης, Ανανιάδης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, όχι τόσο για τους αριθμούς, τους οποίους βρήκαν νοικοκυρεμένους, όσο για τις πολιτικές  και κοινωνικές προεκτάσεις της εφαρμογής του. 

Χαρακτηριστική ήταν η υπενθύμιση της φράσης του Γεωργίου Παπανδρέου, πατέρα του Ανδρέα «όταν  ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν» , από το Γιώργο Κυριακίδη, που δεν έδειξε ικανοποιημένος από τις λογιστικές εξηγήσεις τόσο του ορκωτού λογιστή κ. Πατερομιχαλάκη, του οικονομικού προϊσταμένου του Δήμου κ. Κιτιξή και της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας κ. Βασιλείου. Πάντως σύμφωνα με τα παρουσιαζόμενα στοιχεία ο ισολογισμός του δήμου Κατερίνης, εκτός από νοικοκυρεμένος, παρουσιάζει και πλεόνασμα. 

Για το θέμα δευτερολόγησε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν διατυμπανίζουμε τις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου. Τα μισά γεύματα που δίνει η Μητρόπολη, το Κοινωνικό παντοπωλείο και το γηροκομείο χρηματοδοτούνται από το Δήμο.

Ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει ι κατ’ έτος 1.850.000 γεύματα για 7.500 ωφελούμενους. Και το επόμενο έτος οι ωφελούμενοι  θα είναι περισσότεροι. 8.500, δυστυχώς αυξάνονται αντί να μειωθούν.  Και δεν μιλούμε για την  πολιτική του Δήμου στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου η κοινωνική ευαισθησία είναι ολοφάνερη με την αποδοχή όλων των νηπίων στις δομές». 

Βημα...τίζοντας Δημοτικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top