Σάββατο 20 Απρ 2019 15:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Στιγμές μνήμης για την πόλη μας

Η Γιώτα Παπαδοπούλου, καταξιωμένη φιλόλογος και δημιουργός του «Φιλοσοφικού Καφενείου» σε εκδήλωση που  διοργάνωσε την Κυριακή η «Ένωση Συγγραφέων Πιερίας», έκανε μια σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική αναφορά στον ατέρμονο καλπασμό της ιστορίας του τόπου μας, λαμπρής μα ξεχασμένης εν πολλοίς, αφού περνούν «επίσημες» εορταστικές μέρες και δε γίνεται οργανωμένη «τελετή μνήμης» για το εορταζόμενο γεγονός, για να αναδειχτεί το μεγαλείο της περιοχής μας και η συγκινητική συμμετοχή σε όλους τους πατριωτικούς αγώνες σε κάθε ιστορική περίοδο του έθνους.

Ειδικά εδώ στην Πιερία έχουμε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τους πρωταγωνιστές μεγάλων στιγμών της διαδρομής μας, αφού τον αείμνηστο Συνταγματάρχη Ν. Σβορώνο δεν τιμήσαμε με περίοπτο άγαλμα στην πλατεία ( όπως δέσμευσε τους συμπολίτες μας την ημέρα της δοξολογίας και κηδείας του ήρωα, ο τότε επίσκοπος Παρθένιος Βαρδάκας) ούτε του Απόστολου Η. Κονταξάκη, αμούστακου δεκαεξάχρονου Κρητικού, εθελοντή στην εξόρμηση του ελληνικού  στρατού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Κάποτε αυτή η πόλη πρέπει να τα προσμετρήσει στις αμέλειές της, γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοια πρότυπα… 

Την αγάπη για το τόπο μας, εκδήλωσε σειρά λογοτεχνών με αφηγήσεις και ποιήματα αφιερωμένα στην Κατερίνη και στην Ιστορία της – μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.

Να λοιπόν που η Ένωση δίδει μια πολύ ευχάριστη νότα στις εθνικές μας γιορτές. 

 

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top