Τρίτη 23 Ιουλ 2019 12:52      

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Το τελευταίο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων...

Το τελευταίο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο πολυώροφο κτήριο του Μικρασιατικού Συλλόγου δίπλα στο γνωστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ήταν αφιερωμένο στην Κύπρο και οι εργασίες και εισηγήσεις αναφέρονταν στην ιστορία, τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες και εξέχουσες προσωπικότητες της μεγαλονήσου.

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων ήταν πολύ ελκυστικό λόγω της κατάστασης κατοχής που εξακολουθεί να διέρχεται η μαρτυρική Κύπρος και κυμαινόταν από το μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι τη βίωση έντονων συναισθημάτων.

Οι φιλόλογοι της Πιερίας εκπροσωπήθηκαν από τον Αλεκάκη Παναγιώτη, ο οποίος παρουσίασε εισήγηση σχετική με την Ιστορία της Κύπρου κατά τα βυζαντινά χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τον 7ο μέχρι το 10ο αιώνα, περίοδο κατά την οποία γνώρισαν οι αδελφοί μας Κύπριοι ένα ιδιάζον καθεστώς συγκυριαρχίας Βυζαντινών και Αράβων.

Στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχαν και αρκετοί φιλόλογοι από την Πιερία, οι οποίοι με τη σειρά τους έδειξαν την ακούραστη και συνεχή διάθεσή τους για ανανέωση και εμπλουτισμό των ιστορικών, φιλολογικών και ευρύτερων γνώσεών τους. 

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top