Τρίτη 14 Ιουλ 2020 12:51      

Βραδιά μουσικής στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών από το TRIO UNISONO με τους PAULA SMITH-ΔΙΑΜΑΝΤΗ – κλαρινέτο, ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΡΤΖΟΥ – πιάνο,   ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΕΝΑ ΣΟΥΕΡΕΦ – βιολί. Η συναυλία με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 12η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα των Josef  Suk, Νίκου Αστρινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Marcel  Chyrzynski και Arno  Babadjanian.

Το  Μουσικό  Σύνολο  Trio  Unisono   ιδρύθηκε  το  2000 στη  Θεσσαλονίκη. Η Μαρία  Μποζένα  Σουέρεφ παίζει  βιολί και  βιόλα. Σπούδασε  στην Πολωνία  και την Ιταλία. Μετά από  δεκάχρονη  σταδιοδρομία  στο εξωτερικό συμμετείχε στα πρώτα βιολιά της Κ.Ο.Θ.    Η Πόλα Σμιθ-Διαμαντή ολοκλήρωσε τις σπουδές  της στο κλαρινέτο στις Η.Π.Α. και παράλληλα  με τις εμφανίσεις  ως σολίστ  κατείχε  μόνιμη θέση στην  Κ.Ο.Θ. και στο Κ.Ω.Θ.  Η Ναταλία  Μούρτζου, μετά τις  σπουδές  στη Μολδαβία, έχει  διακριθεί ως  πιανίστα  και διδάσκει  στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το Trio Unisono διαθέτει ένα ρεπερτόριο που καλύπτει μουσικά έργα της Προκλασικής, της Κλασικής, της Ρομαντικής και της Σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Jazz, καθώς και διασκευές γνωστών έργων που παρέχουν άπειρες δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των οργάνων. Ένας από τους στόχους του Trio Unisono είναι να επισημάνει τις συνθέσεις μουσικής δωματίου που είναι σπάνιες ή σπάνια εκτελούμενες αλλά, παρ 'όλα αυτά, έχουν πολύ υψηλή μουσική αξία.

Η συναυλία έχει ελεύθερη Είσοδο, χωρίς εισιτήρια.

Θα ακουστούν τα έργα:

- Josef  Suk,  Elegie  op.26  για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)

-Νίκος Αστρινίδης,  Deux  Pieces En Style Grec  op.162 για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο

-Ντίνος Κωνσταντινίδης,  Oracle in Delphi  Study III,  για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο

-Marcel  Chyrzynski,  ΤΡΙΟ In C  για βιόλα, κλαρινέτο + πιάνο

-Arno  Babadjanian, TΡΙΟ  για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)

Με την παράκληση να χρησιμοποιηθεί ως δημοσιογραφική ύλη και να προωθηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις εκθέσεις του ΜΜΣΤ ακολουθήστε μας στο facebook. Εάν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε, μέσω του διαδικτύου, για τις εκδηλώσεις μας, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο mmcart@mmca.org.gr

Περισσότερες πληροφορίες : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) 54636, Θεσσαλονίκη Τ: 2310 2400002, mmcart@mmca.org.gr

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙAΣ: ΠΕ 10:00-22:00, ΠΑ 10:00-19:00, ΣΑ 10:00-18:00, ΚΥ 11:00-15:00

Συναυλία Μουσική βραδιά Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top